Prva utakmica na novom terenu

Zvižduk pištaljke fudbalskog arbitra označio je juče početak prve utakmice na novoizgrađenom fudbalskom terenu u MZ Veljko Lukić u Bijeljini. Do sada neiskorišćeni prostor, koji je često zarastao i u korov, sada je, zahvaljujući bijeljinskoj gradskoj upravi, pretvoren u mjesto gdje na kvalitetan način mladi, a i oni malo stariji, mogu utrošiti vrijeme.

Republika Srpska 10.09.2018 | 11:39
Prva utakmica na novom terenu
Iako postoji već 7 godina FK “Koridor” je tek sada odigrao prvu utakmice na svom terenu. Domaće utakmice igrao je širom Semberije. Sada je na svom terenu, na stadionu Svetog Pantelejmona, dočekao gostujuću ekipu “Dragaljevca”, čime je jedna dugogodišnja želja ostvarena.

“Zemljani radovi u izgradnji terena, do sada su koštali oko 50.000 KM. Preko 3.000 kubika zemlje je nasuto, oko pola metra smo podigli nivo zemlje. Ovdje je nekada bila šljunkara pa je to bilo neophodno, da bi dobili nas kvalitetu trave. Naravno, tu su i golovi, a dosta je uloženo i u drenažu. Sam teren je jako kvalitetno urađen sa dobrim padovima, tako da je jako mala mogućnost da voda stoji na terenu”, kaže Tomica Stojanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, koji je zajedno sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem prisustvovao utakmici.

U planu je i otvaranje Škole fudbala i Školice sporta u ovoj MZ, a i stadion će biti dodatno priveden namjeni sa izgradnjom novih svlačionica.

“Otvaranje ovog igrališta najviše će značiti omladini i djeci, jer će ovdje moći da na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme i kroz zabavu, sportske aktivnosti i druženje, sklone se sa ulice i okrenu zdravom životu. Takođe, pored ovog igrališta za veliki fudbal, planiramo izgradnju i parkića sa sadržajima za naše najmlađe sugrađane. Još jednom se zahvaljujem gradonačelniku i gradskoj upravi, i nadam se da ćemo nastaviti ovu saradnju i MZ Veljko Lukić napraviti ljepšom i boljom”, naglasio je, ispred Mjesne zajednice Veljko Lukić, Radiša Petrović.

Fudbalski klub “Koridor”, kao i gostujući “Dragaljevac” od gradske uprave dobili su i simboličan poklon, opremu i lopte, nakon završetka prve utakmice na novom terenu.



(BN televizija)





Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krušik

10.09.2018 21:36

Kao prvo odmah promijeniti naziv Mjesne zajednice. Mi nemamo nikakve veze sa komunjarom Veljkom Lukićem Kurjakom. Mi smo srBska mhesna zajednica i nećemo da nosimo ime srbske izdajice... Kao drugo kakvo je to fudbalsko igralište gdje ne može stati ni deset gledalaca. I u šta ste stukli tolike pare. Hajde Tomice javno da kažeš koliko ste se ti Mićko ugradili... SVIće ali bez vas dvojice Dodikovih slugana.

ODGOVORITE
Name

Za Krušik

11.09.2018 05:42

i treće, koji si ti bilmez teško je reći. Pitao bih te, šta ti znaš o Veljki Lukiću??? Ništa bilmezu.