Пријатељска: Хофенхајмов бек спасао Њемачку!

Перу је баш тврд орах, али се упорност исплатила! Селекција Рикарда Гареке била јако близу славља у Зајнсхајму, а уместо тога кажњена је због пропуштених шанси. . .

Фудбал 10.09.2018 | 10:00
Пријатељска: Хофенхајмов бек спасао Њемачку!
Видели смо у Русији да је Немачка далеко од оне казнене експедиције која је покорила свет 2014. године, а како време пролази изгледа да Панцер дивизија тек ситним корацима прави кораке који воде до битнијих промена у систему. Истина, против Француске се Алфонс Ареола са неколико страховитих одбрана испречио на путу среће, а вечерас је у Зајнсхајму та иста срећа погледала Немачку. Јер, Перу је био на прагу да из Немачке однесе сензационалну победу! Уместо тога немачка упорност се исплатила, па је на крају тим Јоакима Лева славио резултатом 2:1 (1:1).

Некадашњег светског шампиона је спасао Хофенхајмов леви бек Нико Шулц у самом финишу утакмице! Искористио је Шулц несмотреност противничке одбране и у 85. минуту успео да матира врло доброг Педра Галесеа, за коначни тријумф. Биће нашим кладиоцима вероватно занимљив податак да је Немачка последњих месеци преплаћена на тријумфе резултатом 2:1, јер је управо тај исход био актуелан када су се уписивале претходне три рецке. 

Није се дало Џеферсону Фарфану да обрадује нацију и узме меру држави у којој се фудбалски прославио. Играо се 58. минут утакмице када је Фарфан пропустио колосалну шансу и имао Марк Андреа тер Штегена на тацни. Али, после неколико добрих потеза, његов ударац отишао је тик изнад пречке. Јако близу био је Перу, мада је и Немачка на крају извукла победу на мишиће и тако, можда и вештачки, успела да напумпа самопоуздање пред својим гледаоцима.

Истини за вољу, Немачка је заслужила победу. Још током уводне фазу утакмице момци у белим дресовима испустили су три огромне шансе. Марко Ројс није био довољно концентрисан у два наврата, а највећу прилику испустио је Матијас Гинтер већ у 13. минуту. Испратио је перфектну лопту и упутио разорни ударац из прве из непосредне близине. Лопта је ишла ниско према средини гола, али је Педро Галесе зауставио одличном реакцијом. Немачка је због пропуштених шанси убрзо кажњена. Одлично је Луис Адвинкула прошпартао по десном боку, ушао у казнени простор, а када се отресао својих чувара распалио по лопти и матирао Тер Штегена поготком у ближи угао. 

Али, радост гостију није трајала дуго. Непуна два минуа касније Јулијан Брант поравнао је резултат! Примио је квалитетно додавање у простор од Тонија Кроса, нашао се у доброј позицији у шеснаестерцу и одлучио се за лоб ударац када је увидео да је Галесе превише изашао са гол црте. Био је то мајсторски погодак Бранта.

Како је утакмица одмицала, тако је Перу све више узимао лопту у свој посед. Већ у уводних петнаест минута другог полувремена Перу није реализовао две добре шансе и тако можда пропустио могућност да сломи меч у своју корист, јер Немачка у тим минутима није изгледала као тим довољно јак и спреман да одради посао до краја. 

Ипак, Шулцов погодак окренуо је ствари и на крају је Немачка имала разлог да буде задовољна. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар