Амбасадори САД: Тежак викенд!

Амбасадори САД у Београду и Приштини Кајл Скот и Грег Делави коментарисали су посету Александра Вучића Косову и тензије које су избиле.

Србија 09.09.2018 | 23:49
Амбасадори САД: Тежак викенд!
Амбасадор САД у Београду Кајл Скот оценио је да тензије током посете председника Александра Вучића Косову "наглашавају потребу за компромисом и нормализацијом односа".

Амбасадор је у Твитер поруци нагласио и да је штета што су барикаде на путевима спречиле Вучићеву планирану посету месту Бање али и да је добро што је остатак посете прошао без инцидента.

"Тензије током Вучићеве посете Косову још једном наглашавају потребу за компромисом и нормализацијом односа. Штета је што су барикаде на путевима спречиле председникову планирану посету селу Бање, али је добро што се остатак његове важне посете Косову наставио без инцидента", написао је Скот преко Твитера.

Амбасадор САД у Приштини Грег Делави изјавио је да је потребно још више рада да се смање тензије и да се нормализују односи између Београда и Приштине.

Он је то написао на свом Твитер налогу, а након завршене посете председника Александра Вучића јужној српској Покрајини.

"Надам се да ће овај викенд бити доживљен као позитивна прекретница. Признајем да је ово био тежак викенд. Ценим труд да се осигура безбедност. Мирољубиви протести би боље показали Косово које знам", написао је Делави.

Вучића је, током другог дана посете Косову, полиција вратила када је кренуо у место Бање, из безбедносних разлога.

Вучић је потом отишао у Косовску Митровицу где се обратио народу.

(Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар