ЛН: Шта је спремио Крстајић за Румуне?

Коларов и Сергеј у стартних 11, дилеме на штоперу, можда и у офанзиви. . .  Родић, Крстичић, Матић, Вуковић и Миленковић су ровити, па је реално очекивати да се већина њих наћи на клупи за резервне играче у Хумској.

Фудбал 09.09.2018 | 23:40
ЛН: Шта је спремио Крстајић за Румуне?
Селектор Србије Младен Крстајић најавио је неколико промена за сутрашњи меч са Румунијом (20.45) у односу на онај тим који је играо у Литванији. Неке рокаде условљене су ситним повредама, док су неке испланиране још пре меча у Вилњусу.

Родић, Крстичић, Матић, Вуковић и Миленковић су ровити, па је реално очекивати да се већина њих наћи на клупи за резервне играче у Хумској. Родића ће извесно заменити капитен Коларов, док би уместо Матића од почетка на терен могао Сергеј Милинковић Савић. У Литванији је Матић играо са Максимовићем у тандему. Остаје да се види да ли је везиста Манчестер јунајтеда дефинитивно отписан. Уколико јесте, везиста Валенсије на позајмици у Хетафеу ће вероватно поново од старта на терен. У супротном играће Матић и Милинковић Савић.

Никола Миленковић такође вуче последице неколико снажних дуела у Вилњусу, па је и њега Крстајић сврстао међу неизвесне за меч са Румунима, баш као и потенцијалну замену Јагоша Вуковића. То значи да сигурно место на позицији централног штопера има само Милош Вељковић. Ипак, за очекивати је да Миленковић, уколико повреда није превише ризична, ипак буде у тиму, јер је још на Мундијалу постао један од најважнијих шрафова ове селекције. Крстајић у оптицају на овом месту има још Уроша Спајића.

Четворку у навали пре два дана чинили су Живковић, Тадић, Костић и Митровић, па је реално да се и ту догоди макар једна рокада. Није искључено шансу у првој постави добије Адем Љајић, а своју прилику ће стрпљивоп чекати и Пријовић и Радоњић.

Дилеме не би требало да буде на гол-линији, где ће извесно бити Марко Дмитровић, који је блистао и у Вилњусу, а и већ неколико година уназад брани у сјајној форми на клупском нивоу.

Окршај Румуније и Србије оправдано је проглашен дербијем ове групе. Орлови су тренутно једини тим у групи са максималним учинком и у случају победе, већ након два одиграна кола, биће главни фаворит за освајање првог места и промоцију у Лигу Б.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар