LN: Šta je spremio Krstajić za Rumune?

Kolarov i Sergej u startnih 11, dileme na štoperu, možda i u ofanzivi. . .  Rodić, Krstičić, Matić, Vuković i Milenković su roviti, pa je realno očekivati da se većina njih naći na klupi za rezervne igrače u Humskoj.

Fudbal 09.09.2018 | 23:40
LN: Šta je spremio Krstajić za Rumune?
Selektor Srbije Mladen Krstajić najavio je nekoliko promena za sutrašnji meč sa Rumunijom (20.45) u odnosu na onaj tim koji je igrao u Litvaniji. Neke rokade uslovljene su sitnim povredama, dok su neke isplanirane još pre meča u Vilnjusu.

Rodić, Krstičić, Matić, Vuković i Milenković su roviti, pa je realno očekivati da se većina njih naći na klupi za rezervne igrače u Humskoj. Rodića će izvesno zameniti kapiten Kolarov, dok bi umesto Matića od početka na teren mogao Sergej Milinković Savić. U Litvaniji je Matić igrao sa Maksimovićem u tandemu. Ostaje da se vidi da li je vezista Mančester junajteda definitivno otpisan. Ukoliko jeste, vezista Valensije na pozajmici u Hetafeu će verovatno ponovo od starta na teren. U suprotnom igraće Matić i Milinković Savić.

Nikola Milenković takođe vuče posledice nekoliko snažnih duela u Vilnjusu, pa je i njega Krstajić svrstao među neizvesne za meč sa Rumunima, baš kao i potencijalnu zamenu Jagoša Vukovića. To znači da sigurno mesto na poziciji centralnog štopera ima samo Miloš Veljković. Ipak, za očekivati je da Milenković, ukoliko povreda nije previše rizična, ipak bude u timu, jer je još na Mundijalu postao jedan od najvažnijih šrafova ove selekcije. Krstajić u opticaju na ovom mestu ima još Uroša Spajića.

Četvorku u navali pre dva dana činili su Živković, Tadić, Kostić i Mitrović, pa je realno da se i tu dogodi makar jedna rokada. Nije isključeno šansu u prvoj postavi dobije Adem Ljajić, a svoju priliku će strpljivop čekati i Prijović i Radonjić.

Dileme ne bi trebalo da bude na gol-liniji, gde će izvesno biti Marko Dmitrović, koji je blistao i u Vilnjusu, a i već nekoliko godina unazad brani u sjajnoj formi na klupskom nivou.

Okršaj Rumunije i Srbije opravdano je proglašen derbijem ove grupe. Orlovi su trenutno jedini tim u grupi sa maksimalnim učinkom i u slučaju pobede, već nakon dva odigrana kola, biće glavni favorit za osvajanje prvog mesta i promociju u Ligu B.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar