Нови дебакл кошаркаша Партизана - 38 разлике!

После Басконије, црно-беле је више него убедљиво поразио још један шпански тим, а тек следи контролни меч са Барселоном. Партизан и даље нема победу.  Ово ништа не ваља! Партизан на минус 38, Загорац се вратио на паркет.  Нова бледа партија црно-белих на припремама у Шпанији, екипа Тенерифа славила са 103:65.

Кошарка 10.09.2018 | 10:15
Нови дебакл кошаркаша Партизана - 38 разлике!
Трећи пораз црно-белих на припремном турниру у Љеиди, а други изузетно убедљив!

Након што је реновиран тим Партизана на старту доживео дебакл у дуелу са Басконијом и изгубио у колико-толико неизвесној утакмици са Сарагосом, ове недеље увече момци тренера Ненада Чанка поражени су 38 поена разлике…

Тенерифе - Партизан 103:65 (25:23, 30:9, 17:13, 31:20)!

До повратка у Београд и финиш припрема пред старт сезоне у АБА лиги и Еврокупу, Чанков тим одмериће снаге и са најзвучнијим противником - Барселоном. Меч са екипом нашег тренера Светислава Пешића заказан је за среду, 12. септембар.

Прва четвртина меча није наговештавала дебакл Партизана, али је на полувремену он могао да се наслути - уз шест тројки у првих 20 минута шпански тим стекао је 23 поена предности, а почетком треће деонице "пробио" и границу од 30. Да у тим тренуцима Маркус Пејџ и Ђорђе Гагић нису успевали да "измисле" поене, могуће је да би утисак о игри екипе био још гори.

Чанак је тајм-аутима у трећој деоници успевао да избаци ривала из ритма, али не и у последњој када је уследио финални налет Тенерифа и наставак Абромаитисовог рафала у шуту за три (5/8, 22 поена).

Раде Загорац наступио је у овом мечу, за разлику од Банџе Сија.

Пре пута у Шпанију, Партизан је у Београду одиграо два контролна меча и забележио поразе од Олденбурга (93:95 после продужетка) и Клужа (68:75).

Партизан се обрукао против Тенерифа на турниру у Тарагони. Црно-бели су доживели убедљив пораз - 103:65 и још увек не знају за победу у припремном периоду. А тек у последњем контролном мечу Београђане чека најтежи задатак - окршај са Барселоном.

Ни на прсте једне руке не може се набројати шта је вечерас било добро за Партизан. У ствари, једино добра била је чињеница да се на паркет после краће паузе због повреде колена вратио Раде Загорац.

Све остало је за детаљну анализу Ненада Чанка и његовог стручног штаба. Јер, иако се ради о припремном периоду, а ривали јесу били озбиљни и црно-белима недостају Новица Величковић и Бонџа Си, игра коју је Партизан приказао на три утакмице у Шпанији никако не може да охрабри навијаче пред почетак сезоне.

А вечерашњи дуел још једном је показао и колико Партизану недостаје играч на позицији четири. Величковић је искусан, али је прошле сезоне имао проблема са повредама, Пецарски је суперталентован али и „зелен“ за овај ниво, па није ни чудо што се долазак још једног крилног центра, а то би требало да буде Стефан Јанковић, ишчекује „као озебло сунце“.

Деловало је после игре у првој четвртини да ће Партизан успети да парира шпанској екипи, али то је био погрешан утисак. Црно-бели су се потпуно распали у другој четвртини.

Шут за три поена био је главно оружје Тенерифа у првом полувремену, а руку на срце, Партизанова слаба одбрана свакако је помогла домаћину чији играчи су често остајали сами ван линије 6,75. 

У првом полувремену кошаркаши шпанске екипе погодили су десет тројки из 15 покушаја, а до краја меча убацили су још шест далекометних хитаца. Партизан је дозволио ривалу да у другој четвртини направи серију од чак 16:0 и оде на 20 поена разлике. Осим Маркуса Пејџа, нико у табору црно-белих није деловао расположен за игру у већем делу утакмице.

У другом полувремену су кошаркаши Тенерифа наставили у истом ритму. Шутирали су кад год су могли, а могли су веома често јер је Партизанова одбрана практично није ни постојала. Ђорђе Гагић био је најефикаснији у Партизану са 14 поена, а Маркус Пејџ додао је на то још 11 поена. Себас Саиз постигао је 20 поена, а два више убацио је Тим Абромаитис.

Тенерифе: Сан Мигел 7, Ајверсон 15, Абромаитис 22, Беиран 3, Штајгер 10, Брузино 14, Басас 6, Саис 20, Родригез, Роман 3, Стуруп 3.

Партизан: Пејџ 11, 5 ас, 4 изг, Аранитовић 2, 5 ск, Маринковић 7, Пецарски 8, Гагић 14, Трифуновић, Пажин, Гавриловић 3, Танасковић, Загорац 7, Лендејл 7, 5 ск, Николић 6.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар