Novi debakl košarkaša Partizana - 38 razlike!

Posle Baskonije, crno-bele je više nego ubedljivo porazio još jedan španski tim, a tek sledi kontrolni meč sa Barselonom. Partizan i dalje nema pobedu.  Ovo ništa ne valja! Partizan na minus 38, Zagorac se vratio na parket.  Nova bleda partija crno-belih na pripremama u Španiji, ekipa Tenerifa slavila sa 103:65.

Košarka 10.09.2018 | 10:15
Novi debakl košarkaša Partizana - 38 razlike!
Treći poraz crno-belih na pripremnom turniru u Ljeidi, a drugi izuzetno ubedljiv!

Nakon što je renoviran tim Partizana na startu doživeo debakl u duelu sa Baskonijom i izgubio u koliko-toliko neizvesnoj utakmici sa Saragosom, ove nedelje uveče momci trenera Nenada Čanka poraženi su 38 poena razlike…

Tenerife - Partizan 103:65 (25:23, 30:9, 17:13, 31:20)!

Do povratka u Beograd i finiš priprema pred start sezone u ABA ligi i Evrokupu, Čankov tim odmeriće snage i sa najzvučnijim protivnikom - Barselonom. Meč sa ekipom našeg trenera Svetislava Pešića zakazan je za sredu, 12. septembar.

Prva četvrtina meča nije nagoveštavala debakl Partizana, ali je na poluvremenu on mogao da se nasluti - uz šest trojki u prvih 20 minuta španski tim stekao je 23 poena prednosti, a početkom treće deonice "probio" i granicu od 30. Da u tim trenucima Markus Pejdž i Đorđe Gagić nisu uspevali da "izmisle" poene, moguće je da bi utisak o igri ekipe bio još gori.

Čanak je tajm-autima u trećoj deonici uspevao da izbaci rivala iz ritma, ali ne i u poslednjoj kada je usledio finalni nalet Tenerifa i nastavak Abromaitisovog rafala u šutu za tri (5/8, 22 poena).

Rade Zagorac nastupio je u ovom meču, za razliku od Bandže Sija.

Pre puta u Španiju, Partizan je u Beogradu odigrao dva kontrolna meča i zabeležio poraze od Oldenburga (93:95 posle produžetka) i Kluža (68:75).

Partizan se obrukao protiv Tenerifa na turniru u Taragoni. Crno-beli su doživeli ubedljiv poraz - 103:65 i još uvek ne znaju za pobedu u pripremnom periodu. A tek u poslednjem kontrolnom meču Beograđane čeka najteži zadatak - okršaj sa Barselonom.

Ni na prste jedne ruke ne može se nabrojati šta je večeras bilo dobro za Partizan. U stvari, jedino dobra bila je činjenica da se na parket posle kraće pauze zbog povrede kolena vratio Rade Zagorac.

Sve ostalo je za detaljnu analizu Nenada Čanka i njegovog stručnog štaba. Jer, iako se radi o pripremnom periodu, a rivali jesu bili ozbiljni i crno-belima nedostaju Novica Veličković i Bondža Si, igra koju je Partizan prikazao na tri utakmice u Španiji nikako ne može da ohrabri navijače pred početak sezone.

A večerašnji duel još jednom je pokazao i koliko Partizanu nedostaje igrač na poziciji četiri. Veličković je iskusan, ali je prošle sezone imao problema sa povredama, Pecarski je supertalentovan ali i „zelen“ za ovaj nivo, pa nije ni čudo što se dolazak još jednog krilnog centra, a to bi trebalo da bude Stefan Janković, iščekuje „kao ozeblo sunce“.

Delovalo je posle igre u prvoj četvrtini da će Partizan uspeti da parira španskoj ekipi, ali to je bio pogrešan utisak. Crno-beli su se potpuno raspali u drugoj četvrtini.

Šut za tri poena bio je glavno oružje Tenerifa u prvom poluvremenu, a ruku na srce, Partizanova slaba odbrana svakako je pomogla domaćinu čiji igrači su često ostajali sami van linije 6,75. 

U prvom poluvremenu košarkaši španske ekipe pogodili su deset trojki iz 15 pokušaja, a do kraja meča ubacili su još šest dalekometnih hitaca. Partizan je dozvolio rivalu da u drugoj četvrtini napravi seriju od čak 16:0 i ode na 20 poena razlike. Osim Markusa Pejdža, niko u taboru crno-belih nije delovao raspoložen za igru u većem delu utakmice.

U drugom poluvremenu su košarkaši Tenerifa nastavili u istom ritmu. Šutirali su kad god su mogli, a mogli su veoma često jer je Partizanova odbrana praktično nije ni postojala. Đorđe Gagić bio je najefikasniji u Partizanu sa 14 poena, a Markus Pejdž dodao je na to još 11 poena. Sebas Saiz postigao je 20 poena, a dva više ubacio je Tim Abromaitis.

Tenerife: San Migel 7, Ajverson 15, Abromaitis 22, Beiran 3, Štajger 10, Bruzino 14, Basas 6, Sais 20, Rodrigez, Roman 3, Sturup 3.

Partizan: Pejdž 11, 5 as, 4 izg, Aranitović 2, 5 sk, Marinković 7, Pecarski 8, Gagić 14, Trifunović, Pažin, Gavrilović 3, Tanasković, Zagorac 7, Lendejl 7, 5 sk, Nikolić 6.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar