ЛН - "Орлови" поново у Србији: Биће промјена!

"Планирали смо то, па су неки одмарали у Литванији, неки добили прилику да се покажу", рекао је пред 45. меч са Румунима селектор Младен Крстајић који ће први пут изаћи пред овдашњу публику у својству селектора репрезентације.

Фудбал 10.09.2018 | 09:45
ЛН - "Орлови" поново у Србији: Биће промјена!
Шест пријатељских утакмица у иностранству, три на Мундијалу у Русији, једна у Литванији на старту УЕФА лиге нација и - 11. од кад је наследио Славољуба Муслина (скор 5-1-4) - прва у Србији, Београду, на стадиону на ком је наступао као играч.

Видећемо и пред колико навијача.

Селектор "орлова", Младен Крстајић, дебитоваће пред овдашњом публиком у понедељак од 20.45 на Партизановом стадиону, где ће фудбалска репрезентација наше земље чак 45. пут одмерити снаге са Румунијом.

Овог пута у оквиру 2. кола Лиге Ц новог УЕФА такмичења, у ком је Крстајићев тим стартовао победом у петак увече у Виљнусу од 0:1.

Када су Румуни последњи пут гостовали у Београду, у октобру 2009. године, "петардирани" су у судару са екипом селектора Радомира Антића, која је на тај начин обезбедила директно учешће на Мундијалу у Јужној Африци и потом дозволила себи луксуз да изгуби у последњој рунди квалификација - баш у Литванији.

Овог пута обрнуто је, а нама остаје да се надамо да ће бити и обрнут исход другог меча. Пред почетак који ће означити руски арбитар Владислав Безбородов, репрезентације Краљевине Југославије, СФРЈ, СРЈ и Србије имаће победу више.

Са Румунијом, која је у петак одиграла само 0:0 са Црном Гором код куће, нисмо играли само као ФНРЈ и СЦГ, а "плави" и "орлови" налазе се у серији од пет победа у шест окршаја са комшијама рачунајући од 1980. до данас.

"Сутра играмо против Румуније, очекује нас много тежи и захтевнији меч него у Литванији. Сигурно да ће бити тешко, један од разлога је што смо играли у петак увече, тако да су играчи имали само два дана за опоравак. Ипак, то није алиби и сигуран сам да ће дати свој максимум", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Он је најавио да ће направити неколико измена у тиуму, пре свега због проблема са повредама.

"Биће промена, замислили смо то и са утакмицом у Литванији, а самим тим и за утакмицу која долази сутра, па су неки свесно одмарали, а некима смо дали шансу да покажу квалитет. Лакше су повређени Милан Родиц, Ненад Кртичић, Немања Матић, Јагош Вуковић и Никола Миленковић, нико није отписан и нећемо ризиковати", казао је Крстајић.

Крстајић је истакао да је екипа у процесу стварања и да је нормално да се дешавају грешке, али да има времена да се исправе.

"Сигурно да могу да будем задовољан већим делом утакмице у Литванији јер је ова екипа играла први пут заједно. Ствари се свакако могу исправити, а добро је што нисмо кажњени. Анализирали смо Румуне, ради се о екипи која се такође уигава, са новим селектором Козмином Контром, играћемо проти брже и агресивне екипе, али желимо да победимо, посебно јер играмо код куће".

За Душана Тадића је рекао да може даигра на све три позиције у нападу, а да Никола Миленковић и Милош Вељковић представљају будућност.

"О Александру Коларову је сувишно причати сигурно да нам значи и на клупи, а поготово на терену. Он није командант одбране већ целе репрезентације Србије. За Коларова имамо замену у Родићу, што се тиче десне стране у случају да Антонио Рукавина не може имамо Миленковића, а шта ћемо за будућност кад оде Рукавина остаје само Миленковић. Имамо млађе играче, златне Орлиће који не играју у својим клубовима", рекао је Крстајић.

Ни са једном репрезентацијом нисмо се састајали често као са Румунима (44, 20-5-19), а следе Чехословачка/Чешка (36, 12-5-19), Бугарска (32, 19-6-7), Француска (31, 10-9-12) и Мађарска (31, 7-9-15).

Група 4

Црна Гора - Литванија (20.45)
Србија - Румунија (20.45)

Табела: Србија 3, Румунија 1, Црна Гора 1, Литванија 0.

Парови 3. кола (11. октобар): Црна Гора - Србија, Литванија – Румунија.
Парови 4. кола (14. октобар): Румунија - Србија, Литванија - Црна Гора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар