LN - "Orlovi" ponovo u Srbiji: Biće promjena!

"Planirali smo to, pa su neki odmarali u Litvaniji, neki dobili priliku da se pokažu", rekao je pred 45. meč sa Rumunima selektor Mladen Krstajić koji će prvi put izaći pred ovdašnju publiku u svojstvu selektora reprezentacije.

Fudbal 10.09.2018 | 09:45
LN - "Orlovi" ponovo u Srbiji: Biće promjena!
Šest prijateljskih utakmica u inostranstvu, tri na Mundijalu u Rusiji, jedna u Litvaniji na startu UEFA lige nacija i - 11. od kad je nasledio Slavoljuba Muslina (skor 5-1-4) - prva u Srbiji, Beogradu, na stadionu na kom je nastupao kao igrač.

Videćemo i pred koliko navijača.

Selektor "orlova", Mladen Krstajić, debitovaće pred ovdašnjom publikom u ponedeljak od 20.45 na Partizanovom stadionu, gde će fudbalska reprezentacija naše zemlje čak 45. put odmeriti snage sa Rumunijom.

Ovog puta u okviru 2. kola Lige C novog UEFA takmičenja, u kom je Krstajićev tim startovao pobedom u petak uveče u Viljnusu od 0:1.

Kada su Rumuni poslednji put gostovali u Beogradu, u oktobru 2009. godine, "petardirani" su u sudaru sa ekipom selektora Radomira Antića, koja je na taj način obezbedila direktno učešće na Mundijalu u Južnoj Africi i potom dozvolila sebi luksuz da izgubi u poslednjoj rundi kvalifikacija - baš u Litvaniji.

Ovog puta obrnuto je, a nama ostaje da se nadamo da će biti i obrnut ishod drugog meča. Pred početak koji će označiti ruski arbitar Vladislav Bezborodov, reprezentacije Kraljevine Jugoslavije, SFRJ, SRJ i Srbije imaće pobedu više.

Sa Rumunijom, koja je u petak odigrala samo 0:0 sa Crnom Gorom kod kuće, nismo igrali samo kao FNRJ i SCG, a "plavi" i "orlovi" nalaze se u seriji od pet pobeda u šest okršaja sa komšijama računajući od 1980. do danas.

"Sutra igramo protiv Rumunije, očekuje nas mnogo teži i zahtevniji meč nego u Litvaniji. Sigurno da će biti teško, jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, tako da su igrači imali samo dva dana za oporavak. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će dati svoj maksimum", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

On je najavio da će napraviti nekoliko izmena u tiumu, pre svega zbog problema sa povredama.

"Biće promena, zamislili smo to i sa utakmicom u Litvaniji, a samim tim i za utakmicu koja dolazi sutra, pa su neki svesno odmarali, a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povređeni Milan Rodic, Nenad Krtičić, Nemanja Matić, Jagoš Vuković i Nikola Milenković, niko nije otpisan i nećemo rizikovati", kazao je Krstajić.

Krstajić je istakao da je ekipa u procesu stvaranja i da je normalno da se dešavaju greške, ali da ima vremena da se isprave.

"Sigurno da mogu da budem zadovoljan većim delom utakmice u Litvaniji jer je ova ekipa igrala prvi put zajedno. Stvari se svakako mogu ispraviti, a dobro je što nismo kažnjeni. Analizirali smo Rumune, radi se o ekipi koja se takođe uigava, sa novim selektorom Kozminom Kontrom, igraćemo proti brže i agresivne ekipe, ali želimo da pobedimo, posebno jer igramo kod kuće".

Za Dušana Tadića je rekao da može daigra na sve tri pozicije u napadu, a da Nikola Milenković i Miloš Veljković predstavljaju budućnost.

"O Aleksandru Kolarovu je suvišno pričati sigurno da nam znači i na klupi, a pogotovo na terenu. On nije komandant odbrane već cele reprezentacije Srbije. Za Kolarova imamo zamenu u Rodiću, što se tiče desne strane u slučaju da Antonio Rukavina ne može imamo Milenkovića, a šta ćemo za budućnost kad ode Rukavina ostaje samo Milenković. Imamo mlađe igrače, zlatne Orliće koji ne igraju u svojim klubovima", rekao je Krstajić.

Ni sa jednom reprezentacijom nismo se sastajali često kao sa Rumunima (44, 20-5-19), a slede Čehoslovačka/Češka (36, 12-5-19), Bugarska (32, 19-6-7), Francuska (31, 10-9-12) i Mađarska (31, 7-9-15).

Grupa 4

Crna Gora - Litvanija (20.45)
Srbija - Rumunija (20.45)

Tabela: Srbija 3, Rumunija 1, Crna Gora 1, Litvanija 0.

Parovi 3. kola (11. oktobar): Crna Gora - Srbija, Litvanija – Rumunija.
Parovi 4. kola (14. oktobar): Rumunija - Srbija, Litvanija - Crna Gora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar