СП - Принтезис: Што прије да нађемо форму, долази Србија!

Прекаљени ас није превише задовољан системом квалификација.

Кошарка 11.09.2018 | 17:30
СП - Принтезис: Што прије да нађемо форму, долази Србија!
Предстојеће две утакмице у квалификацијама за Мундобаскет у Кини наредне године биће као два велика финала за Србију. Победе на Криту против Грчке и Београду против Естоније значајно би повећао шансе Орловима да на крају обезбеде повољну позицију и пласирају се на највећу планетарну кошаркашку смотру.

Истина, и Грчка има своје планове и жели да квалификације заврши без пораза. Хелени ће овог пута бити комплетнији у односу на претходне утакмице. Уосталом, као и Србија. А дрес националног тима поново ће обући Јоргос Принтезис. Грчка је јуче одиграла пријатељску утакмицу против Црне Горе, али екипа није одиграла на нивоу могућности...

Искусни крилни центар нада се да ће екипа успети да пронађе аутоматизам у игри што пре, јер није задовољан чињеницом да екипа мора да изађе на паркет после само неколико заједничких тренинга.

“Јако је тешко играти када одрадите само два тренинга заједно. Репрезентација је увек била оличење добре хемије, али засад не иде како треба. Морамо да пронађемо аутоматизам у игри што пре, јер нам долази Србија. Одиграли смо пријатељску утакмицу, али смо били лоши. Зато је потребно да поправимо многе ствари, да дођемо до неких ситница које ће нам омогућити да победимо“, каже Принтезис.

Жива легенда Олимпијакоса броји последње утакмице у дресу Грчке. Уколико Хелени обезбеде пролаз на турнир у Кини, биће то његова последња акција.

“Уколико победимо Србију, верујем да ћемо да обезбедимо пролаз на завршни турнир. Ово нам је била прва шанса да се заједно појавиму у тиму у квалификацијама, јер досад није било могућности. Овог лета смо имали мало одмора, али сада смо спремни да дамо све од себе да репрезентација победи. Што пре нађемо аутоматизам у игри, то је боље“.

Грчка ће Србију угостити у четвртак од 20 часова на Криту.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар