Новчана казна за Серену због испада на "Ешу"!

Серена Вилијамс кажњена је са 17. 000 долара због испада током финала УС опена против Наоми Осаке.

Тенис 10.09.2018 | 12:30
Новчана казна за Серену због испада на "Ешу"!
Серена је изгубила у финалу са 2-0 у сетовима од младе Јапанке која је освојила своју прву Гренд слем титулу у каријери.

Меч је испраћен од стране јавности више него што је очекивано, због више испада некада прве тенисерке света Серена Вилијамс и њеног понашања на терену.

Серена је, испровоцирана одлукама главног судије меча Карлоса Рамоса, правила сцене на "Артур Еш" стадиону у Њујорку, звала супервизора и свађала се са судијом. 

Подсећамо, Рамос је првобитно дао "пенал" Вилијамс јер јој је, по његовом мишљењу, тренер Патрик Муратоглу давао савете са трибина. Серена се затим свађала са судијом којем се клела да то није урадила, али је њен тренер касније признао да је вршио "коучинг". 

Следећи "пенал" Американка је добила јер је сломила рекет, што је само проузроковало 37-годишњакињу да још више полуди. Тада је изгубила поен, а недуго после је говорила Рамосу да је лопов, па је то резултовали у одузимању целог гема. 

Серена је изгубила меч, честитала противници, а сада је званично кажњена од стране са 17.000 долара због све три казне која је добила на терену. 

Новчана казна је расподељена овако: 4.000 долара за "коучинг", 3.000 за ломљење рекета и 10.000 за "вербални напад" на судију Рамоса. 

Праведно, преблаго или преоштро – процените сами.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Митар

10.09.2018 11:35

Преблаго, да сам на мјесту оног судије, сишао би и рекао Серени нека сама себи суди, јер онако вријеђање неби могао истрпити. Минимално би је казнио са 150 000 долара. Ко је она да бира судије које ће јој судити. Срамота за тенис. Замислите шта би било да сви тенисери и тенисерке одређују које судије ће им судити.

ОДГОВОРИТЕ