Novčana kazna za Serenu zbog ispada na "Ešu"!

Serena Vilijams kažnjena je sa 17. 000 dolara zbog ispada tokom finala US opena protiv Naomi Osake.

Tenis 10.09.2018 | 12:30
Novčana kazna za Serenu zbog ispada na "Ešu"!
Serena je izgubila u finalu sa 2-0 u setovima od mlade Japanke koja je osvojila svoju prvu Grend slem titulu u karijeri.

Meč je ispraćen od strane javnosti više nego što je očekivano, zbog više ispada nekada prve teniserke sveta Serena Vilijams i njenog ponašanja na terenu.

Serena je, isprovocirana odlukama glavnog sudije meča Karlosa Ramosa, pravila scene na "Artur Eš" stadionu u Njujorku, zvala supervizora i svađala se sa sudijom. 

Podsećamo, Ramos je prvobitno dao "penal" Vilijams jer joj je, po njegovom mišljenju, trener Patrik Muratoglu davao savete sa tribina. Serena se zatim svađala sa sudijom kojem se klela da to nije uradila, ali je njen trener kasnije priznao da je vršio "koučing". 

Sledeći "penal" Amerikanka je dobila jer je slomila reket, što je samo prouzrokovalo 37-godišnjakinju da još više poludi. Tada je izgubila poen, a nedugo posle je govorila Ramosu da je lopov, pa je to rezultovali u oduzimanju celog gema. 

Serena je izgubila meč, čestitala protivnici, a sada je zvanično kažnjena od strane sa 17.000 dolara zbog sve tri kazne koja je dobila na terenu. 

Novčana kazna je raspodeljena ovako: 4.000 dolara za "koučing", 3.000 za lomljenje reketa i 10.000 za "verbalni napad" na sudiju Ramosa. 

Pravedno, preblago ili preoštro – procenite sami.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mitar

10.09.2018 13:35

Preblago, da sam na mjestu onog sudije, sišao bi i rekao Sereni neka sama sebi sudi, jer onako vrijeđanje nebi mogao istrpiti. Minimalno bi je kaznio sa 150 000 dolara. Ko je ona da bira sudije koje će joj suditi. Sramota za tenis. Zamislite šta bi bilo da svi teniseri i teniserke određuju koje sudije će im suditi.

ODGOVORITE