Ромин план за јануар и карика која недостаје!

Монћи спрема терен за нови трансфер.

Фудбал 20.09.2018 | 00:00
Ромин план за јануар и карика која недостаје!
Ромино велико залетање на летњој трансфер пијаци и утрошених 130.000.000 евра засад нису дали правуи резултат, али мало ко је и могао да очекује да би велики Монћијев експеримент тако брзо могао да донесе жељену димензију игре.

Док Италија бруји о могућој, али донекле и нелогичној смени Еузебија ди Франческа, Ромин спортски сектор спрема се за још један излазак на тржиште и куповину која би требало да унесе потребан мир и чврстину у везном реду. Наиме, како најављује римски Коријере дело Спорт, Вучица је спремна да утроши још 10.000.000, до 15.000.000 евра за куповину Портовог капитена Ектора Ерере. Није Ромино интересовање за мексичког репрезентативца новост, с обзиром да се о томе писало и летос, али Ђалороси још нису одустали од могућности да Ектора вежу уговором. Оно што је преломна тачка у овој причи јесте да ће Ерера наредног лета бити слободан играч, пошто му истиче сарадња с Портом, а новог уговора нема на видику. Ипак, у Роми размишљају унапред, па су спремни да Порту уплате поменути новац како би потпис осигурали и тако избегли могућност да Ерера заврши на некој другој адреси. Уколико Порто не буде пристао на сарадњу, Рома ће пробати да учини све како би Ерера дошао на Олимпико наредног лета. 

Разлог зашто је Рома толико загризла за Ереру врло је једноставан - после одласка Раџе Најнголана у Интер и Кевина Стротмана у Марсељ Ди Франческу је потребан још један играч у везном реду и то баш неко квалитета мексичког репрезентативца. Истина, Ди Франческо је овог лета покрио одласке двојице важних шрафова довођењем Брајана Кристантеа и Стивена Нзонзија, али Ромин тренер захтева још једног играча који зна с лоптом, да буде спојница између одбране и напада. Да помогне у дефанзиви и зауставља акције, али и да повезује офанзивце с голом. Ерера је, изгледа, баш тај. 

Све је на Монћију и његовим преговарачким способностима. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар