Romin plan za januar i karika koja nedostaje!

Monći sprema teren za novi transfer.

Fudbal 20.09.2018 | 00:00
Romin plan za januar i karika koja nedostaje!
Romino veliko zaletanje na letnjoj transfer pijaci i utrošenih 130.000.000 evra zasad nisu dali pravui rezultat, ali malo ko je i mogao da očekuje da bi veliki Monćijev eksperiment tako brzo mogao da donese željenu dimenziju igre.

Dok Italija bruji o mogućoj, ali donekle i nelogičnoj smeni Euzebija di Frančeska, Romin sportski sektor sprema se za još jedan izlazak na tržište i kupovinu koja bi trebalo da unese potreban mir i čvrstinu u veznom redu. Naime, kako najavljuje rimski Korijere delo Sport, Vučica je spremna da utroši još 10.000.000, do 15.000.000 evra za kupovinu Portovog kapitena Ektora Erere. Nije Romino interesovanje za meksičkog reprezentativca novost, s obzirom da se o tome pisalo i letos, ali Đalorosi još nisu odustali od mogućnosti da Ektora vežu ugovorom. Ono što je prelomna tačka u ovoj priči jeste da će Erera narednog leta biti slobodan igrač, pošto mu ističe saradnja s Portom, a novog ugovora nema na vidiku. Ipak, u Romi razmišljaju unapred, pa su spremni da Portu uplate pomenuti novac kako bi potpis osigurali i tako izbegli mogućnost da Erera završi na nekoj drugoj adresi. Ukoliko Porto ne bude pristao na saradnju, Roma će probati da učini sve kako bi Erera došao na Olimpiko narednog leta. 

Razlog zašto je Roma toliko zagrizla za Ereru vrlo je jednostavan - posle odlaska Radže Najngolana u Inter i Kevina Strotmana u Marselj Di Frančesku je potreban još jedan igrač u veznom redu i to baš neko kvaliteta meksičkog reprezentativca. Istina, Di Frančesko je ovog leta pokrio odlaske dvojice važnih šrafova dovođenjem Brajana Kristantea i Stivena Nzonzija, ali Romin trener zahteva još jednog igrača koji zna s loptom, da bude spojnica između odbrane i napada. Da pomogne u defanzivi i zaustavlja akcije, ali i da povezuje ofanzivce s golom. Erera je, izgleda, baš taj. 

Sve je na Monćiju i njegovim pregovaračkim sposobnostima. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar