Смрт у гужви на улазу на стадион!

Најмање једна особа је погинула, а 37 је повређено данас приликом гурања на улазу на стадион у главном граду Мадагаскара, Антананариву, пре почетка утакмице репрезентације.  Хаос на Мадагаскару, погинула једна особа! Кулибали закопао Сенегал после евроголова! Тако је то у Африци. . .

Фудбал 10.09.2018 | 08:15
Смрт у гужви на улазу на стадион!
Уочи дуела Мадагаскара и Сенегала десила се трагедија приликом уласка на стадион.

"Дошло је до гурања испред стадиона са срмтним исходом. Једна особа је погинула, а има и 37 повређених", рекао је новинарима директор болнице Олива Ален Ракото.

Према речима очевидаца инцидент се десио на улазу на стадион Махамасина, где је више хиљада гледалаца формирало гомилу.

Једна особа је рекла за Франс прес да је њен ујак отишао да чека у реду од осам ујутро и да је чула да су га изгазили у метежу и да се сада налази у болници.

Додала је да не разуме зашто је само једна капија била отворена када се ради о великој утакмици.

Јуче је лудница била у Гамбији, а данас на Мадагскару! Афрички фудбал у свом пуном сјају... Нажалост, једна особа је фудбалски хаос на Мадагасакару палтила главом.

У квалификационом мечу између Мадагаскара и Сенагала завршеном 2:2, један навијач је изгубио живот, а 37 особа (за сада потврђено) је повређено и пребачено у болницу. Неких од њих се налазе у критичном стању... До хаоса је дошло због лоше организације меча јер су на хиљаде гледалаца без улазнице хтели да уђу на стадион, а била је отворена само једна капија. Шест сати пре утакмице око стадиона је почела да се прави гужва, а трибине су биле крцате два сата пре поечтка утакмице. Извештачи јављају да је на стадиону било много више људи него што капацитет дозвољава...

А на терену се потврдило - можеш да имаш звезде какве хоћеш, али то ти у афричком фудбалу није гарант резултата. Сведоци смо бројних изненађења у афричком фудбалу, а једно такво се десило и на Мадагаскару.

Аутсајдер Мадагаскар је зауставио вероватно најјачу афричку селекцију у овом тренутку за коју су играла позната имена попут Кулибалија, Манеа, Санеа, Кеите Балдеа, Ндијаеа, Кунатеа, Сара...

Али имена нису помогла Сенегалцима да забележе очекивану победу, а после два кола ова ривала по четири бода у групи са Екваторијалном Гвинејом и Суданом.

Сенегал је повео спектакуларним голом Амијеновог нападача Мусе Конатеа. 

Али драму је најавио срећан гол Полина у 44. минуту за изједначење.

Сенегал је успео да опет пређе у вођство после феноменалног продра и завршнице Интеровог појачања Кеите Балдеа.

Међутим, Наполијев штопер Калиду Кулибали је у 68. минуту затресао сопствену мрежу и изазвао транс на трибинама стадиона у Мадагаскара.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар