Smrt u gužvi na ulazu na stadion!

Najmanje jedna osoba je poginula, a 37 je povređeno danas prilikom guranja na ulazu na stadion u glavnom gradu Madagaskara, Antananarivu, pre početka utakmice reprezentacije.  Haos na Madagaskaru, poginula jedna osoba! Kulibali zakopao Senegal posle evrogolova! Tako je to u Africi. . .

Fudbal 10.09.2018 | 08:15
Smrt u gužvi na ulazu na stadion!
Uoči duela Madagaskara i Senegala desila se tragedija prilikom ulaska na stadion.

"Došlo je do guranja ispred stadiona sa srmtnim ishodom. Jedna osoba je poginula, a ima i 37 povređenih", rekao je novinarima direktor bolnice Oliva Alen Rakoto.

Prema rečima očevidaca incident se desio na ulazu na stadion Mahamasina, gde je više hiljada gledalaca formiralo gomilu.

Jedna osoba je rekla za Frans pres da je njen ujak otišao da čeka u redu od osam ujutro i da je čula da su ga izgazili u metežu i da se sada nalazi u bolnici.

Dodala je da ne razume zašto je samo jedna kapija bila otvorena kada se radi o velikoj utakmici.

Juče je ludnica bila u Gambiji, a danas na Madagskaru! Afrički fudbal u svom punom sjaju... Nažalost, jedna osoba je fudbalski haos na Madagasakaru paltila glavom.

U kvalifikacionom meču između Madagaskara i Senagala završenom 2:2, jedan navijač je izgubio život, a 37 osoba (za sada potvrđeno) je povređeno i prebačeno u bolnicu. Nekih od njih se nalaze u kritičnom stanju... Do haosa je došlo zbog loše organizacije meča jer su na hiljade gledalaca bez ulaznice hteli da uđu na stadion, a bila je otvorena samo jedna kapija. Šest sati pre utakmice oko stadiona je počela da se pravi gužva, a tribine su bile krcate dva sata pre poečtka utakmice. Izveštači javljaju da je na stadionu bilo mnogo više ljudi nego što kapacitet dozvoljava...

A na terenu se potvrdilo - možeš da imaš zvezde kakve hoćeš, ali to ti u afričkom fudbalu nije garant rezultata. Svedoci smo brojnih iznenađenja u afričkom fudbalu, a jedno takvo se desilo i na Madagaskaru.

Autsajder Madagaskar je zaustavio verovatno najjaču afričku selekciju u ovom trenutku za koju su igrala poznata imena poput Kulibalija, Manea, Sanea, Keite Baldea, Ndijaea, Kunatea, Sara...

Ali imena nisu pomogla Senegalcima da zabeleže očekivanu pobedu, a posle dva kola ova rivala po četiri boda u grupi sa Ekvatorijalnom Gvinejom i Sudanom.

Senegal je poveo spektakularnim golom Amijenovog napadača Muse Konatea. 

Ali dramu je najavio srećan gol Polina u 44. minutu za izjednačenje.

Senegal je uspeo da opet pređe u vođstvo posle fenomenalnog prodra i završnice Interovog pojačanja Keite Baldea.

Međutim, Napolijev štoper Kalidu Kulibali je u 68. minutu zatresao sopstvenu mrežu i izazvao trans na tribinama stadiona u Madagaskara.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar