Недвед: Мислили су да смо луди, желимо да освојимо ЛШ!

Павел Недвед, бивши чешки фудбалер који сада ради у управи Јувентуса, причао је о довођењу Кристијана Роналда у тај италијански клуб.

Фудбал 12.09.2018 | 15:00
Недвед: Мислили су да смо луди, желимо да освојимо ЛШ!
Роналдо је узбуркао јавност и летос прешао у "Стару даму" из Реал Мадрида, недуго након што је освојио трећу узастопну Лигу шампиона са Мадриђанима.

Недвед је рекао да су многи мислили да су он и чланови управе и тима "луди" због довођења Роналда.

"Веома смо срећни што смо у клуб довели такву класу од играча као што је Роналдо. Као тим смо направили искорак како бисмо урадили нешто више у Лиги шампиона, што нам је циљ у наредних пар година. Неки су мислили да смо луди... Јувентус је у позицији у којој је јако тешко купити играче који су бољи од оних које већ имамо", рекао је Недвед за "иднес.цз". 

Откупна клаузула у Роналдовом уговору је била огромна, али су челници Јувеа успели да је смање пре него што су и званично потписали једног од најбољих фудбалера свих времена. 

"Наш спортски директор нам је рекао да можемо да купимо Роналда. Знали смо за његову откупну клаузулу, која је била смањена на 100 милиона евра, те је постала реалнија. Причали смо са председником, све анализирали и договорили се. То је била права одлука за Јувентус. Желимо да освојимо Лигу шампиона", додао је Павел Недвед. 

Много је причано о томе ко је кога бирао, да ли Јуве Роналда или обрнуто, а Недвед је открио. 

"Било нам је много лакше с обзиром да је он желео да пређе код нас. Желео је промену средине и одлазак из Мадрида и одабрао је наш клуб, што нам је велика част. Освајао је титуле у Енглеској и Шпанији и били бисмо веома срећни када би то поновио и у Италији. Даћемо све од себе", закључио је легендарни Чех.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар