Nedved: Mislili su da smo ludi, želimo da osvojimo LŠ!

Pavel Nedved, bivši češki fudbaler koji sada radi u upravi Juventusa, pričao je o dovođenju Kristijana Ronalda u taj italijanski klub.

Fudbal 12.09.2018 | 15:00
Nedved: Mislili su da smo ludi, želimo da osvojimo LŠ!
Ronaldo je uzburkao javnost i letos prešao u "Staru damu" iz Real Madrida, nedugo nakon što je osvojio treću uzastopnu Ligu šampiona sa Madriđanima.

Nedved je rekao da su mnogi mislili da su on i članovi uprave i tima "ludi" zbog dovođenja Ronalda.

"Veoma smo srećni što smo u klub doveli takvu klasu od igrača kao što je Ronaldo. Kao tim smo napravili iskorak kako bismo uradili nešto više u Ligi šampiona, što nam je cilj u narednih par godina. Neki su mislili da smo ludi... Juventus je u poziciji u kojoj je jako teško kupiti igrače koji su bolji od onih koje već imamo", rekao je Nedved za "idnes.cz". 

Otkupna klauzula u Ronaldovom ugovoru je bila ogromna, ali su čelnici Juvea uspeli da je smanje pre nego što su i zvanično potpisali jednog od najboljih fudbalera svih vremena. 

"Naš sportski direktor nam je rekao da možemo da kupimo Ronalda. Znali smo za njegovu otkupnu klauzulu, koja je bila smanjena na 100 miliona evra, te je postala realnija. Pričali smo sa predsednikom, sve analizirali i dogovorili se. To je bila prava odluka za Juventus. Želimo da osvojimo Ligu šampiona", dodao je Pavel Nedved. 

Mnogo je pričano o tome ko je koga birao, da li Juve Ronalda ili obrnuto, a Nedved je otkrio. 

"Bilo nam je mnogo lakše s obzirom da je on želeo da pređe kod nas. Želeo je promenu sredine i odlazak iz Madrida i odabrao je naš klub, što nam je velika čast. Osvajao je titule u Engleskoj i Španiji i bili bismo veoma srećni kada bi to ponovio i u Italiji. Daćemo sve od sebe", zaključio je legendarni Čeh.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar