СП: Душан Шакота уз Грке, а навија и за Србију!

"Србији је сваки меч важан, самим тим имаће већи мотив, што би требало да искористи и дође до победе", поручује репрезентативац Грчке који неће играти на мечу квалификација за СП против "орлова" у Ираклиону.

Кошарка 11.09.2018 | 12:15
СП: Душан Шакота уз Грке, а навија и за Србију!
Душан Шакота, кошаркаш екипе АЕК, са нестрпљењем очекује дуел у Ираклиону између Грчке и Србије, 13. септембра.

Србин, који наступа за Грке, сматра да ће "орлови" имати тежак задатак на гостовању у првом мечу септембарског "прозора" квалификација за Светско првенство.

"Биће јако тешка утакмица за Србију, јер је Грчка чека у пуном саставу. Грци већ имају 6-0 и потребна им је још само једна победа да би прошли даље. Србији је сваки меч важан, самим тим имаће већи мотив, што би требало да искористи и дође до победе", изјавио је за "Спортски журнал" Шакота, који се са својим тимом припрема у Београду за нову клупску сезону.

Ипак, каже да нема изразитог фаворита пред тај дуел.

"Само ћу рећи да су шансе 50-50. Обема екипама желим срећу. Највише бих волео да обе селекције изборе пласман на Светско првенство, што мислим да ће и да се догоди", додао је Шакота.

Он је прошао млађе селекције Грчке и освојио бронзу на Светском првенству играча до 19 година, али је тек у овим ФИБА прозорима дебитовао за сениорски тим.

"Увек кажем, ја сам из Србије, Србин сам, али све што ми се кошаркашки дешавало кроз каријеру, дугујем Грчкој. Када су ме звали, дошао сам и у та прва два прозора дао све од себе да помогнем да се квалификујемо на Светско првенство. Сматрам да је то неки начин да вратим то што је мени грчка кошарка пружила".

Син српског тренера Драгана Шакоте сигуран је да ће на том дуелу бити сјајна атмосфера.

"Играће се у дворани у коју стаје седам хиљада људи, огроман је комплекс. Сигурно је да ће и овог пута дворана бити пуна. Грци много воле Богдана Богдановића, сигурно ће хтети да дођу да га виде. Наравно, и све наше остале звезде, као и грчке. Посебно јер Грчка долази у пуном саставу, недостаје само Јанис Адетокунбо. Да је и он дошао, била би крцата хала, али и овако мислим да ће бити пуна", рекао је Шакота, који неће играти за Грке у овом "прозору" квалификација.

У други круг квалификација Србија улази са скором 4-2, Грчка има 6-0, као и Немачка.

"Грчка ће прилично лако да обезбеди пласман. Ако већ сада не успе да оствари макар једну победу, а мислим да хоће, већ у следећем прозору се отвара шанса. Мислим да Грузија тада неће имати скоро никога, опет ће имати проблема са Шенгелијом и свим осталим евролигашима... Биће знатно ослабљени. То ће бити нова, огромна прилика за Грчку да обезбеди пласман. Србији је свака утакмица битна и мора да да све од себе да се пласира у Кину", прокоментарисао је Душан Шакота.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар