SP: Dušan Šakota uz Grke, a navija i za Srbiju!

"Srbiji je svaki meč važan, samim tim imaće veći motiv, što bi trebalo da iskoristi i dođe do pobede", poručuje reprezentativac Grčke koji neće igrati na meču kvalifikacija za SP protiv "orlova" u Iraklionu.

Košarka 11.09.2018 | 12:15
SP: Dušan Šakota uz Grke, a navija i za Srbiju!
Dušan Šakota, košarkaš ekipe AEK, sa nestrpljenjem očekuje duel u Iraklionu između Grčke i Srbije, 13. septembra.

Srbin, koji nastupa za Grke, smatra da će "orlovi" imati težak zadatak na gostovanju u prvom meču septembarskog "prozora" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Biće jako teška utakmica za Srbiju, jer je Grčka čeka u punom sastavu. Grci već imaju 6-0 i potrebna im je još samo jedna pobeda da bi prošli dalje. Srbiji je svaki meč važan, samim tim imaće veći motiv, što bi trebalo da iskoristi i dođe do pobede", izjavio je za "Sportski žurnal" Šakota, koji se sa svojim timom priprema u Beogradu za novu klupsku sezonu.

Ipak, kaže da nema izrazitog favorita pred taj duel.

"Samo ću reći da su šanse 50-50. Obema ekipama želim sreću. Najviše bih voleo da obe selekcije izbore plasman na Svetsko prvenstvo, što mislim da će i da se dogodi", dodao je Šakota.

On je prošao mlađe selekcije Grčke i osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu igrača do 19 godina, ali je tek u ovim FIBA prozorima debitovao za seniorski tim.

"Uvek kažem, ja sam iz Srbije, Srbin sam, ali sve što mi se košarkaški dešavalo kroz karijeru, dugujem Grčkoj. Kada su me zvali, došao sam i u ta prva dva prozora dao sve od sebe da pomognem da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Smatram da je to neki način da vratim to što je meni grčka košarka pružila".

Sin srpskog trenera Dragana Šakote siguran je da će na tom duelu biti sjajna atmosfera.

"Igraće se u dvorani u koju staje sedam hiljada ljudi, ogroman je kompleks. Sigurno je da će i ovog puta dvorana biti puna. Grci mnogo vole Bogdana Bogdanovića, sigurno će hteti da dođu da ga vide. Naravno, i sve naše ostale zvezde, kao i grčke. Posebno jer Grčka dolazi u punom sastavu, nedostaje samo Janis Adetokunbo. Da je i on došao, bila bi krcata hala, ali i ovako mislim da će biti puna", rekao je Šakota, koji neće igrati za Grke u ovom "prozoru" kvalifikacija.

U drugi krug kvalifikacija Srbija ulazi sa skorom 4-2, Grčka ima 6-0, kao i Nemačka.

"Grčka će prilično lako da obezbedi plasman. Ako već sada ne uspe da ostvari makar jednu pobedu, a mislim da hoće, već u sledećem prozoru se otvara šansa. Mislim da Gruzija tada neće imati skoro nikoga, opet će imati problema sa Šengelijom i svim ostalim evroligašima... Biće znatno oslabljeni. To će biti nova, ogromna prilika za Grčku da obezbedi plasman. Srbiji je svaka utakmica bitna i mora da da sve od sebe da se plasira u Kinu", prokomentarisao je Dušan Šakota.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar