Добрић: Томић је донио неке ствари из Олимпијакоса

Чврсту одбрану, на пример! Можда она поново постане заштитнички знак црвено-белих.

Кошарка 10.09.2018 | 19:30
Добрић: Томић је донио неке ствари из Олимпијакоса
Претходних година је Црвена звезда била препознатљива по фанатичној одбрани. Падали су многи великани на темељу те одбране у сарадњи са буком Пионира. Међутим, она је прошле сезоне ишчезла па је то можда разлог лошијих резултата. Свакако један од битнијих.

И многе се присталице црвено-белих надају да би Милан Томић могао да врати јаку одбрану у Звездину кућу. То је нешто што је усађено у ДНК играчима и тренерима у Олимпијакосу. Звезда је до сада одиграла три припремне утакмице. Наравно да је још веома рано, да противници нису они најјачи, али до сада су црвено-бели примали 54, 63 и 63 поена у последњем дуелу против АЕК-а. Рано је, али може да буде индикативно. Слути на добру дефанзиву.

Један од оних који су познати по снажној дефанзиви и пожртвовању је Огњен Добрић. Са њим смо разговарали још пре поменутих мечева, а на питање како му се чини нови тренер, Добрић је баш потенцирао на рад на одбрани.

"Одличан, одличан. Мислим да је направио супер атмосферу, да је екипа добра. Све ће бити како треба како време буде одмицало. Донео је неке ствари из Олимпијакоса, чврсту одбрану", рекао је Добрић за МОЗЗАРТ Спорт.

То је тема која многе интересује. Какав ће стил игре бити?

"Тек смо почели. Али, одбрана је најбитнија ствар. У нападу сваки тренер донесе своје системе. Има времена да се све усклади".

Како ти се чине саиграчи?

"Нови тим, доста нових играча, нови стручни штаб. Мислим да је супер. Позитивна је атмосфера. Сви су жељни напретка. Мислим да ће то све бити како треба како сезона буде одмицала. Полако, тек смо почели. На почетку припрема је мало напорније, има још до почетка сезоне. Био је пре свега акценат на физичкој припремљености", каже Добрић.

Тај аспекат је изузетно важан. Видели смо то још док је кондициони тренер Звезде био Драган Гачевић, а може се чути како су играчи задовољни радом Александра Лукмана, садашњег кондиционог тренера. И то ће бити важно за поменуто играње одбране.

Звезда има шест нових странаца.

"Не знам тачно, али да, доста их је. Супер су момци, добра је атмосфера. Сви су жељни рада. Имамо доста искусних играча као што је Стратос, као што је Џо, Фаје... Па и Били донекле. Уз њих ми млади можемо доста да научимо. Али и они уз нас. На пример, нова им је средина, биће им лакше што се тога тиче. Напредоваћемо сви као тим. Сви смо жељни, сви смо позитивни, само да нас заобиђу повреде".

Учите ли их мало нашем језику?

"То је тако наравно, у свакој екипи са странцима, тако и овде. Углавном су то кошаркашке ствари и занимљиво им је како то звучи на нашем језику. Воле то".

НЕ ПЛАШИМ СЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ, ВОЛИМ ЈЕ

Веома је битно да домаћи играчи имају важну улогу. Како видиш свој развој од момента када те је ДејанРадоњић увео у први тим па све до сада.

"Све је ишло постепено, задовољан сам како се то све развија. Могу доста да напредујем и ове сезоне. И у нападу и у одбрани. У свим сегментима. На мени је да вредно радим уз стручни штаб и играче који су много прошли. Могу много да научим”.

Плашиш ли се конкуренције која је јака на твојој позицији?

"Не, чак напротив. Волим што је тако. То само извлачи више из тебе. Мислим да је то добро за сваког играча да има што јачу конкуренцију јер тако најбоље напредујеш".

Код “тебе” је стигао Берон.

"Ту је и Лаза (Лазић), Деки Давидовац, Алекса (Раданов)... Сви желе да се наметну, воле да раде. То је за све добро да што више радимо".

Шта генерално очекујеш од наредне сезоне из личног угла?

"Мислим, не знам шта бих нагласио. Могу да напредујем у свим сегментима".

НАПРАВИЛИ СУ ДРУГИ ДОБРЕ ЕКИПЕ, АЛИ НИ МИ НЕ ЗАОСТАЈЕМО

Процене су да ће АБА лига бити никад уједначенија.

"Да, делује. И Цедевита и Будућност и Партизан. Много добрих екипа. Има још екипа које не треба потценити, све су то добре екипе. Мислим да ће бити борба за ту прву позицију много јака, много тешка. И треба из утакмице у утакмицу баш напредовати зато што ће бити паклено до краја, до плеј-офа".

Чини се да ће бити већа конкуренција него прошле сезоне?

"Да, и ја тако мислим. Биће већа конкуренција него прошле сезоне".

Да ли си пратио играче који су долазили у Будућност, Цедевиту...?

"Јесам. Направили су добре екипе, али ни ми не заостајемо, ха-ха".

Звезда ће ове сезоне играти Еврокуп. Да ли ће то можда Звезди мало олакшати АБА лигу, а Будућности бити отежавајући фактор то што игра
Евролигу?

"Па не мора да значи. Јер, опет, кроз Евролигу екипа напредује. Напредоваћемо и ми кроз Еврокуп доста и то значи. Једино што је тешко су та путовања, распоред... Али све ће то људи из стручног штаба решити да нам буде лакше да што лакше улазимо у утакмице. Екипа кроз та такмичења, и Евролигу и Еврокуп могу само да напредују. Тешко је и зато напредујеш".

Са чиме би ти био задовољан резултатски у сезони пред нама?

"АБА лига је приоритет. Полако, степеник по степеник. Биће све како треба", закључио је Добрић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар