Dobrić: Tomić je donio neke stvari iz Olimpijakosa

Čvrstu odbranu, na primer! Možda ona ponovo postane zaštitnički znak crveno-belih.

Košarka 10.09.2018 | 19:30
Dobrić: Tomić je donio neke stvari iz Olimpijakosa
Prethodnih godina je Crvena zvezda bila prepoznatljiva po fanatičnoj odbrani. Padali su mnogi velikani na temelju te odbrane u saradnji sa bukom Pionira. Međutim, ona je prošle sezone iščezla pa je to možda razlog lošijih rezultata. Svakako jedan od bitnijih.

I mnoge se pristalice crveno-belih nadaju da bi Milan Tomić mogao da vrati jaku odbranu u Zvezdinu kuću. To je nešto što je usađeno u DNK igračima i trenerima u Olimpijakosu. Zvezda je do sada odigrala tri pripremne utakmice. Naravno da je još veoma rano, da protivnici nisu oni najjači, ali do sada su crveno-beli primali 54, 63 i 63 poena u poslednjem duelu protiv AEK-a. Rano je, ali može da bude indikativno. Sluti na dobru defanzivu.

Jedan od onih koji su poznati po snažnoj defanzivi i požrtvovanju je Ognjen Dobrić. Sa njim smo razgovarali još pre pomenutih mečeva, a na pitanje kako mu se čini novi trener, Dobrić je baš potencirao na rad na odbrani.

"Odličan, odličan. Mislim da je napravio super atmosferu, da je ekipa dobra. Sve će biti kako treba kako vreme bude odmicalo. Doneo je neke stvari iz Olimpijakosa, čvrstu odbranu", rekao je Dobrić za MOZZART Sport.

To je tema koja mnoge interesuje. Kakav će stil igre biti?

"Tek smo počeli. Ali, odbrana je najbitnija stvar. U napadu svaki trener donese svoje sisteme. Ima vremena da se sve uskladi".

Kako ti se čine saigrači?

"Novi tim, dosta novih igrača, novi stručni štab. Mislim da je super. Pozitivna je atmosfera. Svi su željni napretka. Mislim da će to sve biti kako treba kako sezona bude odmicala. Polako, tek smo počeli. Na početku priprema je malo napornije, ima još do početka sezone. Bio je pre svega akcenat na fizičkoj pripremljenosti", kaže Dobrić.

Taj aspekat je izuzetno važan. Videli smo to još dok je kondicioni trener Zvezde bio Dragan Gačević, a može se čuti kako su igrači zadovoljni radom Aleksandra Lukmana, sadašnjeg kondicionog trenera. I to će biti važno za pomenuto igranje odbrane.

Zvezda ima šest novih stranaca.

"Ne znam tačno, ali da, dosta ih je. Super su momci, dobra je atmosfera. Svi su željni rada. Imamo dosta iskusnih igrača kao što je Stratos, kao što je Džo, Faje... Pa i Bili donekle. Uz njih mi mladi možemo dosta da naučimo. Ali i oni uz nas. Na primer, nova im je sredina, biće im lakše što se toga tiče. Napredovaćemo svi kao tim. Svi smo željni, svi smo pozitivni, samo da nas zaobiđu povrede".

Učite li ih malo našem jeziku?

"To je tako naravno, u svakoj ekipi sa strancima, tako i ovde. Uglavnom su to košarkaške stvari i zanimljivo im je kako to zvuči na našem jeziku. Vole to".

NE PLAŠIM SE KONKURENCIJE, VOLIM JE

Veoma je bitno da domaći igrači imaju važnu ulogu. Kako vidiš svoj razvoj od momenta kada te je DejanRadonjić uveo u prvi tim pa sve do sada.

"Sve je išlo postepeno, zadovoljan sam kako se to sve razvija. Mogu dosta da napredujem i ove sezone. I u napadu i u odbrani. U svim segmentima. Na meni je da vredno radim uz stručni štab i igrače koji su mnogo prošli. Mogu mnogo da naučim”.

Plašiš li se konkurencije koja je jaka na tvojoj poziciji?

"Ne, čak naprotiv. Volim što je tako. To samo izvlači više iz tebe. Mislim da je to dobro za svakog igrača da ima što jaču konkurenciju jer tako najbolje napreduješ".

Kod “tebe” je stigao Beron.

"Tu je i Laza (Lazić), Deki Davidovac, Aleksa (Radanov)... Svi žele da se nametnu, vole da rade. To je za sve dobro da što više radimo".

Šta generalno očekuješ od naredne sezone iz ličnog ugla?

"Mislim, ne znam šta bih naglasio. Mogu da napredujem u svim segmentima".

NAPRAVILI SU DRUGI DOBRE EKIPE, ALI NI MI NE ZAOSTAJEMO

Procene su da će ABA liga biti nikad ujednačenija.

"Da, deluje. I Cedevita i Budućnost i Partizan. Mnogo dobrih ekipa. Ima još ekipa koje ne treba potceniti, sve su to dobre ekipe. Mislim da će biti borba za tu prvu poziciju mnogo jaka, mnogo teška. I treba iz utakmice u utakmicu baš napredovati zato što će biti pakleno do kraja, do plej-ofa".

Čini se da će biti veća konkurencija nego prošle sezone?

"Da, i ja tako mislim. Biće veća konkurencija nego prošle sezone".

Da li si pratio igrače koji su dolazili u Budućnost, Cedevitu...?

"Jesam. Napravili su dobre ekipe, ali ni mi ne zaostajemo, ha-ha".

Zvezda će ove sezone igrati Evrokup. Da li će to možda Zvezdi malo olakšati ABA ligu, a Budućnosti biti otežavajući faktor to što igra
Evroligu?

"Pa ne mora da znači. Jer, opet, kroz Evroligu ekipa napreduje. Napredovaćemo i mi kroz Evrokup dosta i to znači. Jedino što je teško su ta putovanja, raspored... Ali sve će to ljudi iz stručnog štaba rešiti da nam bude lakše da što lakše ulazimo u utakmice. Ekipa kroz ta takmičenja, i Evroligu i Evrokup mogu samo da napreduju. Teško je i zato napreduješ".

Sa čime bi ti bio zadovoljan rezultatski u sezoni pred nama?

"ABA liga je prioritet. Polako, stepenik po stepenik. Biće sve kako treba", zaključio je Dobrić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar