Велика невоља за Партизан!

Шеховић не може да игра месец дана! У конкуренцији за левог бека остају Милетић и Урошевић.

Фудбал 10.09.2018 | 14:00
Велика невоља за Партизан!
Изгледа да не може без невоља у Партизану. Бар кад је играчки кадар у питању. Испадали су од почетка сезоне Немања Николић (пропустио четири седмице после гостовања у Никшићу), Зоран Тошић (не може да игра до средине октобра), Огњен Ожеговић (у међувремену напустио клуб), а последњи у низу је – Златан Шеховић.

Други пут у последњих месец дана. Левом беку црно-белих страдао је медијални колетарни лигамент десног колена на утакмици претходног суперлигашког кола са ОФК Бачком (1:0). Проблем је настао после судара са голманом Бојаном Зоговићем, судија Александар Живковић из Ниша уопште није санкционисао, али је било јасно одмах да ситуација није наивна. Талентовани леви бек је у 88. минуту напустио терен, исправа се чинило да је реч само у ударцу, међутим, детаљне анализе и испитивања показале су да је повреда теже природе.

Према информацијама из Партизана, Златан Шеховић ће започео период опоравка плазмом, тренутно је на терапијама, сигурно ће пропустити наредне четири седмице, а кад су овакве повреде у питању опоравак понекад траје и шест недеља. То значи да тренер Зоран Мирковић на изданка школе, чије су се партије допале навијачима, не може да рачуна све до краја наредне репрезентативне паузе. У међувремену ће Шеховић пропустити пет првенствених утакмица, почев од гостовања новосадском Пролетеру (15. септембар), одложеног меча са Радом (19. 9), 158. вечитог дербија (22. 9), дуела са Радничким у Нишу (30. 9) и окршаја са Вождовцем у Хумској (6. октобра). На располагању стручном штабу поново би требало да буде почев од 20. октобра и сусрета са Спартаком у Суботици.

Ово је други пут да Шеховић одсуствује од почетка сезоне, јер је уочи реванша са Тракаијем у квалификацијама з Лигу Европе повредио лист на тренингу. Док се не опорави, Партизан на позицији левог бека има још Немању Г. Милетића и Слободана Урошевића, па ће неко од њих двојице – можда обојица ако се Мирковић одлучи на ротациони систем – сигурно играти наредних месец дана.

Укључујући и утакмицу са Црвеном звездом, који су у Хумској 1 означили као кључном ове јесени.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар