Velika nevolja za Partizan!

Šehović ne može da igra mesec dana! U konkurenciji za levog beka ostaju Miletić i Urošević.

Fudbal 10.09.2018 | 14:00
Velika nevolja za Partizan!
Izgleda da ne može bez nevolja u Partizanu. Bar kad je igrački kadar u pitanju. Ispadali su od početka sezone Nemanja Nikolić (propustio četiri sedmice posle gostovanja u Nikšiću), Zoran Tošić (ne može da igra do sredine oktobra), Ognjen Ožegović (u međuvremenu napustio klub), a poslednji u nizu je – Zlatan Šehović.

Drugi put u poslednjih mesec dana. Levom beku crno-belih stradao je medijalni koletarni ligament desnog kolena na utakmici prethodnog superligaškog kola sa OFK Bačkom (1:0). Problem je nastao posle sudara sa golmanom Bojanom Zogovićem, sudija Aleksandar Živković iz Niša uopšte nije sankcionisao, ali je bilo jasno odmah da situacija nije naivna. Talentovani levi bek je u 88. minutu napustio teren, isprava se činilo da je reč samo u udarcu, međutim, detaljne analize i ispitivanja pokazale su da je povreda teže prirode.

Prema informacijama iz Partizana, Zlatan Šehović će započeo period oporavka plazmom, trenutno je na terapijama, sigurno će propustiti naredne četiri sedmice, a kad su ovakve povrede u pitanju oporavak ponekad traje i šest nedelja. To znači da trener Zoran Mirković na izdanka škole, čije su se partije dopale navijačima, ne može da računa sve do kraja naredne reprezentativne pauze. U međuvremenu će Šehović propustiti pet prvenstvenih utakmica, počev od gostovanja novosadskom Proleteru (15. septembar), odloženog meča sa Radom (19. 9), 158. večitog derbija (22. 9), duela sa Radničkim u Nišu (30. 9) i okršaja sa Voždovcem u Humskoj (6. oktobra). Na raspolaganju stručnom štabu ponovo bi trebalo da bude počev od 20. oktobra i susreta sa Spartakom u Subotici.

Ovo je drugi put da Šehović odsustvuje od početka sezone, jer je uoči revanša sa Trakaijem u kvalifikacijama z Ligu Evrope povredio list na treningu. Dok se ne oporavi, Partizan na poziciji levog beka ima još Nemanju G. Miletića i Slobodana Uroševića, pa će neko od njih dvojice – možda obojica ako se Mirković odluči na rotacioni sistem – sigurno igrati narednih mesec dana.

Uključujući i utakmicu sa Crvenom zvezdom, koji su u Humskoj 1 označili kao ključnom ove jeseni.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar