Одлучио сам да одем још у марту!

Жао ми је што ме навијачи Челсија мрзе, а не знају целу истину.  Тибо Куртоа жали због тога што је навукао бес присталица бившег клуба. . .

Фудбал 11.09.2018 | 19:00
Одлучио сам да одем још у марту!
Прелазак Тиба Куртое у мадридски Реал изазвао је праву буру на фудбалском небу. Трансфер који је практично обележио лето за измаку донео је белгијском голману остварење снова и повратак у Мадрид, што је навијаче Челсија довело до лудила. Не толико због чињенице да је отишао са Стамфорд Бриџа, колико због начина на који је отишао.

А, није да није било контроверзи, иако је Куртоа сам признао да је трансфер практично договорио још у марту. Подсетимо, Куртоа је наводно побегао био из тренинг центра Челсија непосредно пре него што је добио дозволу да оде у Мадрид, а чак је било прича и да је Белгијанац отишао из града и није желео да се појави у клубу док му не буде речено да може да оде. Куртоа то, ипак, објашњава другачије...

"Јако сам срећан што су ме навијачи замрзели, а не знају целу истину. Мислим да сам још у марту одлучио да одем и мислио сам да је клуб прихватио ту моју одлуку. Онда је трансфер завршен и нисам хтео да се појављујем у клубу како не бих сметао играчима и тиму. Нисам желео да будем 'отрован' за тим, а волим Челси", објашњава Куртоа.

Каже нови голман Реала да је пресрећан што иза себе има успешно поглавље у Челсију, где је освојио две Премијер лиге, Лига куп и ФА куп, али жали због реакције навијача...

"Надам се да ће се ствари променити. Када сам долазио у Реал рекао сам да је то прелазак на виши ниво, али нисам хтео да газим по бившем клубу. Прича се како сам рекао да у Челсију није било квалитета, што није тачно. Никада то нисам рекао, ни мислио. На тренинзима је мало другачије, у Реалу све иде некако брже и квалитетније, а то не значи да Челси нема квалитет".

Куртоа тврди да највећи разлог његовог одласка у Мадрид жеља да буде ближи деци, која живе у главном граду Шпаније с његовом бившом девојком.

"Увек ћу имати позитивне емоције због мог времена у Челсију. Имао сам шансу да се вратим у Мадрид, да будем ближи деци, што ми је најважније. Знам да ће многи навијачи Челсија разумети моју одлуку. Желим им све најбоље и радује ме што видим да је тим добио све четири утакмице на почетку Премијер лиге. Надам се да ће је освојити".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар