Odlučio sam da odem još u martu!

Žao mi je što me navijači Čelsija mrze, a ne znaju celu istinu.  Tibo Kurtoa žali zbog toga što je navukao bes pristalica bivšeg kluba. . .

Fudbal 11.09.2018 | 19:00
Odlučio sam da odem još u martu!
Prelazak Tiba Kurtoe u madridski Real izazvao je pravu buru na fudbalskom nebu. Transfer koji je praktično obeležio leto za izmaku doneo je belgijskom golmanu ostvarenje snova i povratak u Madrid, što je navijače Čelsija dovelo do ludila. Ne toliko zbog činjenice da je otišao sa Stamford Bridža, koliko zbog načina na koji je otišao.

A, nije da nije bilo kontroverzi, iako je Kurtoa sam priznao da je transfer praktično dogovorio još u martu. Podsetimo, Kurtoa je navodno pobegao bio iz trening centra Čelsija neposredno pre nego što je dobio dozvolu da ode u Madrid, a čak je bilo priča i da je Belgijanac otišao iz grada i nije želeo da se pojavi u klubu dok mu ne bude rečeno da može da ode. Kurtoa to, ipak, objašnjava drugačije...

"Jako sam srećan što su me navijači zamrzeli, a ne znaju celu istinu. Mislim da sam još u martu odlučio da odem i mislio sam da je klub prihvatio tu moju odluku. Onda je transfer završen i nisam hteo da se pojavljujem u klubu kako ne bih smetao igračima i timu. Nisam želeo da budem 'otrovan' za tim, a volim Čelsi", objašnjava Kurtoa.

Kaže novi golman Reala da je presrećan što iza sebe ima uspešno poglavlje u Čelsiju, gde je osvojio dve Premijer lige, Liga kup i FA kup, ali žali zbog reakcije navijača...

"Nadam se da će se stvari promeniti. Kada sam dolazio u Real rekao sam da je to prelazak na viši nivo, ali nisam hteo da gazim po bivšem klubu. Priča se kako sam rekao da u Čelsiju nije bilo kvaliteta, što nije tačno. Nikada to nisam rekao, ni mislio. Na treninzima je malo drugačije, u Realu sve ide nekako brže i kvalitetnije, a to ne znači da Čelsi nema kvalitet".

Kurtoa tvrdi da najveći razlog njegovog odlaska u Madrid želja da bude bliži deci, koja žive u glavnom gradu Španije s njegovom bivšom devojkom.

"Uvek ću imati pozitivne emocije zbog mog vremena u Čelsiju. Imao sam šansu da se vratim u Madrid, da budem bliži deci, što mi je najvažnije. Znam da će mnogi navijači Čelsija razumeti moju odluku. Želim im sve najbolje i raduje me što vidim da je tim dobio sve četiri utakmice na početku Premijer lige. Nadam se da će je osvojiti".

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar