Бенова голгетерска серија којој се не назире крај!

Појачање Црвене звезде из Олимпијакоса почео је да се исплаћује од почетка нове сезоне у којој је за 11 утакмица постао најбољи стрелац екипе.

Фудбал 11.09.2018 | 16:00
Бенова голгетерска серија којој се не назире крај!
Звезда је одиграла укупно 14 мечева, играч са Коморских Острва је одиграо 11 и дао девет голова уз две асистенције.

Два најбитнија била су вредна Лиге шампиона на гостовању Салцбургу и уз помоћ Милоша Дегенека.

Серију је започео на овосезонској премијери на стадиону "Рајко Митић", пошто је затресао мрежу Спартакса из Јурмале (2:0), у реваншу 1. кола квалификација за Лигу шампиона, а наступио је и у првом сусрету завршеном без голова. 

Уследио је двомеч са Судувом и против литванског тима је најпре уписао асистенцију (3:0), да би се у реваншу уписао у стрелце у тријумфу од 2:0. 

Наставио је против Спартака из Трнаве и на "Маракани" постигао једини гол за Звезду (1:1), док је у гостима поготком донео продужетке и онда асистирао Немањи Радоњићу за пролаз даље. 

И на домаћој сцени је успео да затресе мрежу. Учинио је то против нишког Радничког (2:0), па је учествовао у ремију 0:0 са Салцбургом, онда је без учинка одиграо 20 минута против Чукаричког и на ред је дошао можда и меч каријере у Салцбургу и два споменута поготка. Уследила је Војводина (4:1) у последњем мечу пред репрезентативну паузу и још два гола против Новосађана. 

Клуб констатује да је тешко могао боље да почне такмичарску годину и истиче још једну бројку – до сада је претрчао у просеку 11.700 метара по мечу, по чему је у врху црвено-белог тима. 

Прилику да настави са добрим играма Бен ће на највећој сцени у Европи имати против Наполија 18. септембра на стадиону Црвене звезде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар