Benova golgeterska serija kojoj se ne nazire kraj!

Pojačanje Crvene zvezde iz Olimpijakosa počeo je da se isplaćuje od početka nove sezone u kojoj je za 11 utakmica postao najbolji strelac ekipe.

Fudbal 11.09.2018 | 16:00
Benova golgeterska serija kojoj se ne nazire kraj!
Zvezda je odigrala ukupno 14 mečeva, igrač sa Komorskih Ostrva je odigrao 11 i dao devet golova uz dve asistencije.

Dva najbitnija bila su vredna Lige šampiona na gostovanju Salcburgu i uz pomoć Miloša Degeneka.

Seriju je započeo na ovosezonskoj premijeri na stadionu "Rajko Mitić", pošto je zatresao mrežu Spartaksa iz Jurmale (2:0), u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a nastupio je i u prvom susretu završenom bez golova. 

Usledio je dvomeč sa Suduvom i protiv litvanskog tima je najpre upisao asistenciju (3:0), da bi se u revanšu upisao u strelce u trijumfu od 2:0. 

Nastavio je protiv Spartaka iz Trnave i na "Marakani" postigao jedini gol za Zvezdu (1:1), dok je u gostima pogotkom doneo produžetke i onda asistirao Nemanji Radonjiću za prolaz dalje. 

I na domaćoj sceni je uspeo da zatrese mrežu. Učinio je to protiv niškog Radničkog (2:0), pa je učestvovao u remiju 0:0 sa Salcburgom, onda je bez učinka odigrao 20 minuta protiv Čukaričkog i na red je došao možda i meč karijere u Salcburgu i dva spomenuta pogotka. Usledila je Vojvodina (4:1) u poslednjem meču pred reprezentativnu pauzu i još dva gola protiv Novosađana. 

Klub konstatuje da je teško mogao bolje da počne takmičarsku godinu i ističe još jednu brojku – do sada je pretrčao u proseku 11.700 metara po meču, po čemu je u vrhu crveno-belog tima. 

Priliku da nastavi sa dobrim igrama Ben će na najvećoj sceni u Evropi imati protiv Napolija 18. septembra na stadionu Crvene zvezde.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar