''Извините, али није поштено!''

Није поштено поредити моје повреде са Новаковим и Роџеровим! Најбољи тенисер света Рафаел Надал после предаје на УС опену истакао је да је он имао много више повреда током каријере од највећих ривала.

Тенис 09.09.2018 | 11:30
''Извините, али није поштено!''
Надал је при вођству Хуана Мартина дел Потра од 2-0 у сетовима у полуфиналу четвртог Гренд слема морао да преда меч због повреде колена.

На тај начин није успео да одбрани титулу освојену прошле године, али му је на конференцији за медије мало засметало поређење са Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером који су се последњих година мучили са повредама. 

"Извините, није поштено поредити мене са њима. Они нису имали овакве проблеме. Новак је имао нешто прошле године, Роџер неколико пута, али са 36 година то није исто. Можете погледати уназад и упоредити колико сам Гренд слемова и Мастерса пропустио у каријери, а колико они. Извињавам се, али то није поштено поређење", рекао је Надал и додао: 

"Чињениа је да се оваква ситуација понављала кроз моју каријеру и верујем да сам пропустио више великих турнира од осталих топ играча". 

‘Бик са Маљорке’ је подсетио колико је пута морао на дуже паузе због хроничних упала тетива колена. 

"Прошле сезоне нисам успео да дођем у четвртфинале на сваком Гренд слему. Изгубио сам од Жила Милера на Вимблдону. Раније су ме у томе ометале повреде – нисам то учинио од 2011. године. Аустралију нисам играо 2012. јер сам пола године био повређен, а онда сам пропустио и Вимблдон – колено ме је ‘уништило". 

Као и увек, није желео да очајава, већ је најавио брзи повратак. 

"Ипак, то је део спорта и не могу сада, а и не желим да се жалим. Тако је како је. Упркос томе, налазим се на добром месту у историји овог спорта и наставићу да радим. То је све", закључио је Надал. 

У финалу УС опена Дел Потро ће се састати управо са Ђоковићем, у недељу од 22 часа по средњоевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар