''Izvinite, ali nije pošteno!''

Nije pošteno porediti moje povrede sa Novakovim i Rodžerovim! Najbolji teniser sveta Rafael Nadal posle predaje na US openu istakao je da je on imao mnogo više povreda tokom karijere od najvećih rivala.

Tenis 09.09.2018 | 11:30
''Izvinite, ali nije pošteno!''
Nadal je pri vođstvu Huana Martina del Potra od 2-0 u setovima u polufinalu četvrtog Grend slema morao da preda meč zbog povrede kolena.

Na taj način nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine, ali mu je na konferenciji za medije malo zasmetalo poređenje sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom koji su se poslednjih godina mučili sa povredama. 

"Izvinite, nije pošteno porediti mene sa njima. Oni nisu imali ovakve probleme. Novak je imao nešto prošle godine, Rodžer nekoliko puta, ali sa 36 godina to nije isto. Možete pogledati unazad i uporediti koliko sam Grend slemova i Mastersa propustio u karijeri, a koliko oni. Izvinjavam se, ali to nije pošteno poređenje", rekao je Nadal i dodao: 

"Činjenia je da se ovakva situacija ponavljala kroz moju karijeru i verujem da sam propustio više velikih turnira od ostalih top igrača". 

‘Bik sa Maljorke’ je podsetio koliko je puta morao na duže pauze zbog hroničnih upala tetiva kolena. 

"Prošle sezone nisam uspeo da dođem u četvrtfinale na svakom Grend slemu. Izgubio sam od Žila Milera na Vimbldonu. Ranije su me u tome ometale povrede – nisam to učinio od 2011. godine. Australiju nisam igrao 2012. jer sam pola godine bio povređen, a onda sam propustio i Vimbldon – koleno me je ‘uništilo". 

Kao i uvek, nije želeo da očajava, već je najavio brzi povratak. 

"Ipak, to je deo sporta i ne mogu sada, a i ne želim da se žalim. Tako je kako je. Uprkos tome, nalazim se na dobrom mestu u istoriji ovog sporta i nastaviću da radim. To je sve", zaključio je Nadal. 

U finalu US opena Del Potro će se sastati upravo sa Đokovićem, u nedelju od 22 časa po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar