"Довели су Буфона, а већ имали одличног голмана!"

У Челсију имају веома лепо мишљење о резервном чувару мреже француског првака. "Заблистао је у четвртак, а ми га нисмо тада открили".

Фудбал 10.09.2018 | 08:00
"Довели су Буфона, а већ имали одличног голмана!"
Француски голман Алфонс Ареола (25) један је од јунака првог циклуса Лиге нација. У Минхену је у четвртак "скидао" Немцима бројне шутеве и највише захваљујући њему било је 0:0 на Алијанц арени.

Сплетом околности, он је у другом плану и у репрезентацији, јер је први голман Уго Лорис и у клубу, где је овог лета стигао Ђанлуиђи Буфон.

Његово време долази и могло је да дође још брже, да је успео да овог лета пређе у Челси, где су га хтели пре него што су довели Кепу Аризабалагу, најскупљег голмана света. 

"Није ми било потребно да чекам четвртак да 'откријем' Ареолу. Што се мене тиче, он је већ сада најбољи француски голман", рекао је тренер голмана у стручном штабу Челсија, Кристоф Лолишон.

Француски стручњак открио је да је Ареола овог лета преговарао са лондонским клубом.

"Много смо причали. Желео је да дође овде, али коначна одлука о томе није била на мени. Било би задовољство радити са Ареолом", додао је Лолишон.

"ШТА ЋЕ ИМ БУФОН?"
 
Као највеће квалитете чувара мреже Пари Сен Жермена он истиче добро позиционирање, праћење игре и контролисање линије иза одбране.

Док је низао похвале, Челсијев тренер голмана је отворено поставио питање Парижанима - зашто им је био потребан Ђанлуиђи Буфон?

"Тужно је гледати како клуб какав је ПСЖ купује голмана од 40 година, док већ има Ареолу од 25, спремног да оствари сва очекивања", рекао је Лолишон.

"Буфон може да наступа још годину или две у Лиги 1, али у Лиги шампиона би требало бити опрезан, јер се тамо игра много брже и имам одређених сумњи да ће моћи".

Француски стручњак оштро се противи принципу "ротирања" голмана.

"То је сулудо. Питајте Петра Чеха да ли је уживао док је био Арсеналов други голман у Лиги Европе прошле сезоне. Био је бесан! Алфонс ће напредовати и сазревати уз Буфона и Италијан ће му помоћи да напредује свакодневно. Ипак, он мора да игра, иначе ће пропустити своју прилику".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар