"Doveli su Bufona, a već imali odličnog golmana!"

U Čelsiju imaju veoma lepo mišljenje o rezervnom čuvaru mreže francuskog prvaka. "Zablistao je u četvrtak, a mi ga nismo tada otkrili".

Fudbal 10.09.2018 | 08:00
"Doveli su Bufona, a već imali odličnog golmana!"
Francuski golman Alfons Areola (25) jedan je od junaka prvog ciklusa Lige nacija. U Minhenu je u četvrtak "skidao" Nemcima brojne šuteve i najviše zahvaljujući njemu bilo je 0:0 na Alijanc areni.

Spletom okolnosti, on je u drugom planu i u reprezentaciji, jer je prvi golman Ugo Loris i u klubu, gde je ovog leta stigao Đanluiđi Bufon.

Njegovo vreme dolazi i moglo je da dođe još brže, da je uspeo da ovog leta pređe u Čelsi, gde su ga hteli pre nego što su doveli Kepu Arizabalagu, najskupljeg golmana sveta. 

"Nije mi bilo potrebno da čekam četvrtak da 'otkrijem' Areolu. Što se mene tiče, on je već sada najbolji francuski golman", rekao je trener golmana u stručnom štabu Čelsija, Kristof Lolišon.

Francuski stručnjak otkrio je da je Areola ovog leta pregovarao sa londonskim klubom.

"Mnogo smo pričali. Želeo je da dođe ovde, ali konačna odluka o tome nije bila na meni. Bilo bi zadovoljstvo raditi sa Areolom", dodao je Lolišon.

"ŠTA ĆE IM BUFON?"
 
Kao najveće kvalitete čuvara mreže Pari Sen Žermena on ističe dobro pozicioniranje, praćenje igre i kontrolisanje linije iza odbrane.

Dok je nizao pohvale, Čelsijev trener golmana je otvoreno postavio pitanje Parižanima - zašto im je bio potreban Đanluiđi Bufon?

"Tužno je gledati kako klub kakav je PSŽ kupuje golmana od 40 godina, dok već ima Areolu od 25, spremnog da ostvari sva očekivanja", rekao je Lolišon.

"Bufon može da nastupa još godinu ili dve u Ligi 1, ali u Ligi šampiona bi trebalo biti oprezan, jer se tamo igra mnogo brže i imam određenih sumnji da će moći".

Francuski stručnjak oštro se protivi principu "rotiranja" golmana.

"To je suludo. Pitajte Petra Čeha da li je uživao dok je bio Arsenalov drugi golman u Ligi Evrope prošle sezone. Bio je besan! Alfons će napredovati i sazrevati uz Bufona i Italijan će mu pomoći da napreduje svakodnevno. Ipak, on mora da igra, inače će propustiti svoju priliku".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar