Балотели наљутио Италију: "Дебео је!"

Популарни нападач опет је заиграо за репрезентацију, али и изазвао гласне и оштре критике.

Фудбал 09.09.2018 | 09:15
Балотели наљутио Италију: "Дебео је!"
Долазак Роберта Манчинија на клупу Италије значио је и повратак Марија Балотелија у репрезентацију након четири године. 

Талентовани, али и контроверзни нападач (28) у мају је после дугог периода дошао на окупљање "Азура", а у екипи је и овог септембра, на почетку циклуса Лиге нација.

Међутим, тешко је рећи да је Балотели оправдао селекторово поверење.

Снажни центарфор дошао је у репрезентацију очигледно неспреман, што и не чуди, јер је "прескочио" припреме Нице док се проводио и преговарао са Олимпик Марсејом. Тако недовољно припремљен стигао је и међу "Азуре", па је стручни штаб Италије у петак пред меч против Пољске практично спровео кратки тест Балотелијеве кондиције, док се остатак тима загревао.

Марио је тај тест положио, али је све време било јасно да то није "онај" Балотели.

Италијански медији оштро критикују Балотелијев наступ и оцењују да је био "најлошији играч утакмице". 

"Направио је слаб напредак. Пољаци су се такмичили у томе ко ће му први узети лопту, а он није реаговао. Није имао жељу да игре све док није био замењен", написао је извештач "Газете дело Спорт".

"Можете видети да је пред њим дугачак пут до најбоље кондиције... Осим тога, није ни све његова кривица, јер није добио ниједну употребљиву асистенцију. После његовог првог шута, у 36. минуту, лопта је завршила у пољској публици", објављено је у "Тутоспорту".

Најискренији је био коментатор "Раи спорта" Марко Тардели, освајач Светског првенства 1992. године.

"Заиста ми се свиђа Балотели, али ме је у суштини вечерас нервирао. Ако има проблем са кондицијом, требало је да се склони. Када је Андреа Белоти ушао у игру, екипа је одмах имала другачији темпо и видели сте последицу тога на терену. Белоти има снажан дух и жртвује се за екипу. Нажалост, Балотели то не поседује", рекао је чувени фудбалер.

Има ли Балотели снаге и жеље да се опет наметне сународницима? 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар