Имоћани у паници након потреса

Након синоћњег врло јаког земљотреса који је затресао цијелу  Имотску  крајину, јутрос нова паника. Од раних јутарњих сати почео је падати ниво ријеке Врљике на њеним главним извориштима с којих се питком водом снебдијева 98% становништва Имотске крајине.

Регион 08.09.2018 | 14:36
Имоћани у паници након потреса
Од 6:20 сати ниво воде код прве станице био је око 68 центиметара мањи од нивоа прије земљотреса, да би већ око 9 часовасати био цијели метар нижи.

Људи су се с невјерицом почели окупљати око изворишта коментаришући са зебњом ову природну појаву, свјесни колико им ријека значи.

Исти случај забиљежен је 24. маја 2004. године када се након земљотреса повукла ријека за неколико сати у утробу земље. На срећу убрзо се вратила. Но, овога пута прошло је више од десет сати, а ниво воде и даље опада.

Оно најважније на главном водоводу Опачац пумпе испумпавају воду, иако је и ту ниво воде пао тако да је регулисано снабдијевање воде становништва Имотске крајине.

Пресушили су и познати водопади код Старог водовода, а ниво Врљике битно је смањен у њеном средњем току код Каменмоста и даље према Змијавцима.

(Радиоимотски)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мато

08.09.2018 16:22

Све је то бозији прст свако це одговарат за своја недјела додзе то брзо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Езекиљ

08.09.2018 18:03

Кроз Имотски камиони јуре, нема висе воде ни за буре!

ОДГОВОРИТЕ