Толе: Ако се Лука и Матија извине, вратиће их Крле!

Бјековић: Не гледамо ко су им менаџери! Још мало о нефудбалским стварима у репрезентацији. . .

Фудбал 09.09.2018 | 23:20
Толе: Ако се Лука и Матија извине, вратиће их Крле!
Као да тражимо ђавола. Није први пут. У последњих неколико циклуса скоро сваки селектор је имао несугласица са провереним појединцима, па је и почетак Лиге нација остао у сенци изостављања Владимира Стојковића, Луке Миливојевића и Матије Настасића са списка репрезенатције.

Дугогодишњи голман државног тима изабрао је да ћути и помирљивом изјавом „дуго сам јео из тог тањира, не иде да у њега пљујем“ пожелео срећу државном тиму, док су првотимци Кристал Паласа и Шалкеа решили да се јавно огласе. И то у истом дану. Први на оптужбе из табора ФСС да је пучиста, а други да објасни како није ни имао комуникацију са главнокомандујућим.

Ако је судити на основу еха, већи део јавност је на њиховој страни, док из ФСС поручују да верују селектору.

„Да се не лажемо, Миливојевић и Настасић су одлични фудбалери, али је на селектору да ли ће их звати или не. Сведоци смо да је Дидије Дешан пре Мундијала у Русији из тима изоставио неке од највећих звезда. Пре свих, Карима Бензему. И шта се десило, освојио је светску титулу. Свесно је жртвовао прву опцију у нападу. Пола Француске га је пљувало због тога. Кад се нешто слично деси код нас онда се диже хајка против селектора“, поручује у разговору за Ало Томислав Караџић, почасни председник Савеза.

Иде Толе корак даље, гледа у будућност и види начин да се Лука и Матија врате у А селекцију. Мада су обојица изричита у ставу да не желе наставак сарадње са Младеном Крстајићем.

„Људи, селектор је тај који најбоље види дешавања у свлачионици и на терену. Жао ми је, свакако, али Крстајић је јасно рекао: „Нисам затворио врата репрезентације ни за кога“. Нека размисле о томе. Претпостављам да би те момке, ако се повинују или затраже извињење од селектора, он вратио у тим“, додао је Караџић.

На смиривање страсти позива и актуелни потпредседник ФСС, Ненад Бјековић, иако је баш из репрезентације почела бука оном изјавом помоћног тренера Милана Обрадовића да је Фали Рамадани преко својих играча (читај: Луке Миливијевића) спремао пуч.

„Читаву ситуацију са двојицом незадовољних играча не би требало дизати на тај ниво. Увек је било и биће неких Фалија Рамаданија. Увек ће се бунити неки менаџери или клубови кад њихове играче не позивате, али не би требало ово претворити у лов на вештице. Нема благе везе са истином да било ко бира играче на основу тога ко им је менаџер“, уверава Бјековић у интервјуу Информеру.

На релацији Младен Крстајић – Лука Миливојевић пукло је после утакмице са Швајцарском, а сам фудбалер истиче да се, између осталог, пред завршни меч на Мундијалу, није ни уигравала тактика за Бразил.

„Лука јесте имао састанак са селектором и стручним штабом. Рекли су једни другима шта су имали, али нисам био пристуан, па није коректно да парафразирам оно што су мени рекли. Као што сматрам да је неозбилно и некоректно да се о свему томе говори за медије. Ако имаш нешто да кажеш, да изнесеш неке замерке, зна се где се говори и када. Сигурно не у тренутку кад нама почиње нови такмичарски циклус“, додао је Бјековић.

Да није реч о изолованом случају потврђују речи Матије Настасића који је рекао да је био здрав за Првенство света, да је могао да игра, али да сад, док је Крстајић селектор, не жели да облачи репрезентативни дрес.

„Настасић је рекао да га нико није звао из стручног штаба, али имам информацију да је неколико пута позиван и да је с њим разговарано. Требало би да престанемо да размишљамо о свему томе и да се стави тачка на читаву причу. Они су играчи репрезентације, нису отписани, ни прецртани. Ако буду поново потребни селектору, биће позвани“, сматра Ненад Бјековић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

киза

12.09.2018 20:24

Овог толета одмах у затвор. Све је ово његово масло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

12.09.2018 21:48

Карадзиц је сам по себи маскота ..Крстајиц везе нема сто се видјело против Румуније..И да се врате играци и да се наводно извину селектору они никада неце дати максимум на терену.. Све у свему док је Крстајиц селектор, док игра тзв СМС док је Матиц као задњи везни....Ту нема успјеха за Yрбију... Не игра име фудбалера, не игра трзисна вриједност..него играци који дају максимум на терену за дрзавни грб и народ Србије !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

12.09.2018 22:11

Није Крстајиц зрео за селектора вратите га у Бијељину тамо се мозда снадје ово ие превелики залогај за њега.

ОДГОВОРИТЕ