Tole: Ako se Luka i Matija izvine, vratiće ih Krle!

Bjeković: Ne gledamo ko su im menadžeri! Još malo o nefudbalskim stvarima u reprezentaciji. . .

Fudbal 09.09.2018 | 23:20
Tole: Ako se Luka i Matija izvine, vratiće ih Krle!
Kao da tražimo đavola. Nije prvi put. U poslednjih nekoliko ciklusa skoro svaki selektor je imao nesuglasica sa proverenim pojedincima, pa je i početak Lige nacija ostao u senci izostavljanja Vladimira Stojkovića, Luke Milivojevića i Matije Nastasića sa spiska reprezenatcije.

Dugogodišnji golman državnog tima izabrao je da ćuti i pomirljivom izjavom „dugo sam jeo iz tog tanjira, ne ide da u njega pljujem“ poželeo sreću državnom timu, dok su prvotimci Kristal Palasa i Šalkea rešili da se javno oglase. I to u istom danu. Prvi na optužbe iz tabora FSS da je pučista, a drugi da objasni kako nije ni imao komunikaciju sa glavnokomandujućim.

Ako je suditi na osnovu eha, veći deo javnost je na njihovoj strani, dok iz FSS poručuju da veruju selektoru.

„Da se ne lažemo, Milivojević i Nastasić su odlični fudbaleri, ali je na selektoru da li će ih zvati ili ne. Svedoci smo da je Didije Dešan pre Mundijala u Rusiji iz tima izostavio neke od najvećih zvezda. Pre svih, Karima Benzemu. I šta se desilo, osvojio je svetsku titulu. Svesno je žrtvovao prvu opciju u napadu. Pola Francuske ga je pljuvalo zbog toga. Kad se nešto slično desi kod nas onda se diže hajka protiv selektora“, poručuje u razgovoru za Alo Tomislav Karadžić, počasni predsednik Saveza.

Ide Tole korak dalje, gleda u budućnost i vidi način da se Luka i Matija vrate u A selekciju. Mada su obojica izričita u stavu da ne žele nastavak saradnje sa Mladenom Krstajićem.

„Ljudi, selektor je taj koji najbolje vidi dešavanja u svlačionici i na terenu. Žao mi je, svakako, ali Krstajić je jasno rekao: „Nisam zatvorio vrata reprezentacije ni za koga“. Neka razmisle o tome. Pretpostavljam da bi te momke, ako se povinuju ili zatraže izvinjenje od selektora, on vratio u tim“, dodao je Karadžić.

Na smirivanje strasti poziva i aktuelni potpredsednik FSS, Nenad Bjeković, iako je baš iz reprezentacije počela buka onom izjavom pomoćnog trenera Milana Obradovića da je Fali Ramadani preko svojih igrača (čitaj: Luke Milivijevića) spremao puč.

„Čitavu situaciju sa dvojicom nezadovoljnih igrača ne bi trebalo dizati na taj nivo. Uvek je bilo i biće nekih Falija Ramadanija. Uvek će se buniti neki menadžeri ili klubovi kad njihove igrače ne pozivate, ali ne bi trebalo ovo pretvoriti u lov na veštice. Nema blage veze sa istinom da bilo ko bira igrače na osnovu toga ko im je menadžer“, uverava Bjeković u intervjuu Informeru.

Na relaciji Mladen Krstajić – Luka Milivojević puklo je posle utakmice sa Švajcarskom, a sam fudbaler ističe da se, između ostalog, pred završni meč na Mundijalu, nije ni uigravala taktika za Brazil.

„Luka jeste imao sastanak sa selektorom i stručnim štabom. Rekli su jedni drugima šta su imali, ali nisam bio pristuan, pa nije korektno da parafraziram ono što su meni rekli. Kao što smatram da je neozbilno i nekorektno da se o svemu tome govori za medije. Ako imaš nešto da kažeš, da izneseš neke zamerke, zna se gde se govori i kada. Sigurno ne u trenutku kad nama počinje novi takmičarski ciklus“, dodao je Bjeković.

Da nije reč o izolovanom slučaju potvrđuju reči Matije Nastasića koji je rekao da je bio zdrav za Prvenstvo sveta, da je mogao da igra, ali da sad, dok je Krstajić selektor, ne želi da oblači reprezentativni dres.

„Nastasić je rekao da ga niko nije zvao iz stručnog štaba, ali imam informaciju da je nekoliko puta pozivan i da je s njim razgovarano. Trebalo bi da prestanemo da razmišljamo o svemu tome i da se stavi tačka na čitavu priču. Oni su igrači reprezentacije, nisu otpisani, ni precrtani. Ako budu ponovo potrebni selektoru, biće pozvani“, smatra Nenad Bjeković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kiza

12.09.2018 20:24

Ovog toleta odmah u zatvor. Sve je ovo njegovo maslo.

ODGOVORITE
Name

Ivan

12.09.2018 21:48

Karadzic je sam po sebi maskota ..Krstajic veze nema sto se vidjelo protiv Rumunije..I da se vrate igraci i da se navodno izvinu selektoru oni nikada nece dati maksimum na terenu.. Sve u svemu dok je Krstajic selektor, dok igra tzv SMS dok je Matic kao zadnji vezni....Tu nema uspjeha za Yrbiju... Ne igra ime fudbalera, ne igra trzisna vrijednost..nego igraci koji daju maksimum na terenu za drzavni grb i narod Srbije !

ODGOVORITE
Name

ja

12.09.2018 22:11

Nije Krstajic zreo za selektora vratite ga u Bijeljinu tamo se mozda snadje ovo ie preveliki zalogaj za njega.

ODGOVORITE