Џо Регланд: Вјеровао сам да сам посвећен кошарци...

А онда сам упознао Сашу Обрадовића. . .  "Сви знамо да је улог велики, сви знамо какви су нам циљеви. Што се мене лично тиче, ја сам и раније играо у клубовима где је притисак велики, тако да то није нека новост за мене. Искрено, моја је жеља да се такмичимо и да пробамо да освојимо и Еврокуп", каже нови плејмејкер Црвене звезде за МОЗЗАРТ Спорт.

Кошарка 10.09.2018 | 22:45
Џо Регланд: Вјеровао сам да сам посвећен кошарци...
Када је Тејлор Рочести одлучио да стави тачку на причу са Црвеном звездом после сезоне пуне турбуленција, успона и падова, једно од главних питања у кошаркашким круговима блиским српском шампиону гласило је - ко ће одменити човека који је неретко гарантовао 15, 20, па чак и више кошева у просеку?

Стрпљиво је стручни штаб вођен новим тренером Миланом Томићем вагао ситуацију на кошаркашком тржишту, меркали су водећи људи црвено-белих понуде и на крају изабрали - Џоа Регланда! О томе да ли је руководство направило добар потез говорићемо онда када се сезона буде захуктала. Дотад, можемо само да констатујемо да је Црвена звезда поново добила леворуког организатора игре, солидног шутера, са добрим прегледом игре и квалитетним радним навикама. 

Управо је Џо Регланд у разговору за МОЗЗАРТ Спорт сумирао утиске досадашњег тока припрема, али и говорио о раду под командом новог тренера Милана Томића, тимској хемији, личним и клупским циљевима и жељи да ове сезоне са Црвеном звездом подигне све пехаре у оптицају, па и онај намењен освајачу Еврокупа. 

"Кратко сам овде, радили смо доста на кондицији и томе да се што боље спремимо за нову сезону и све што нас чека. Почели смо мало и да играмо на два коша. Јако сам узбуђен што сам овде. Још се упознајемо међусобно, као и тренера и његову филозофију, шта жели од нас", отвара Регланд разговор за наш сајт.

Колико се припреме у Србији разликују од свега на шта си већ навикао током боравка у Русији, Турској, Шпанији, Италији?

"Неке ствари су другачије. Нешто је теже него што је било досад, нешто лакше... Ово ми је пета држава у којој играм и све оно што смо радили на самом почетку припрема спада у категорију 'не баш тако лаке ствари'. Имали смо доста трчања, дизања тегова, психолошких припрема уз саме тренинге... Верујем да ћемо се лепо уклопити и да ћемо заједно имати успешну сезону".

А саиграчи - како изгледа рад с њима?

"Практично још упознајемо једни друге и покушавамо да схватимо врлине и мане саиграча... Сада жеиимо да пробијемо лед, да се уиграмо што боље и спремимо за почетак сезоне. Како сезона буде одмицала биће нам све лакше".

Колико си успео да упознаш тренера Милана Томића и уклопиш се у његову замисао кошарке и тима? 

"Дефинитивно можете да видите да има високу кошаркашку интелигенцију, да има развијену радну етику, а када се дохвати лопте тачно видите да има тај кошаркашки таленат, да је био играч... Човек је кога морате да слушате и учите од њега. Био је добар играч, тренирао на највишем нивоу, разуме шта је потребно да би се успело. Ми хоћемо да испратимо његову идеју и побеђујемо".

Причало се о томе да си каријеру могао да наставиш у Зениту или Авелину, а не у Црвеној звезди?

"Не бих о томе, разумите стварно не бих о томе", одговорио нам је Регланд, на шта смо ми окренули лист и распитали се о његовом искуству са Сашом Обрадовићем:

"Нисам с њим причао о доласку у Црвену звезду, иако знам да је он легенда клуба", каже нам леворуки шутер и наставља:

"Што се тиче његовог утицаја на мене и моју каријеру... Гледајте, он је човек који је јако утицао на мене. Ствари које ме је научио задржале су се у мени и тако ће бити заувек. Научио ме је да радим још више на себи, да напредујем. Помогао ми је око многих ситница за које је он сматрао да су важне. У мене је усадио жељу да увек будем доследан, да се никад не предајем... Искрено, мислио сам да сам довољно усресређен на игру и доследан у раду, али онда сам упознао Сашу Обрадовића и схватио да није тако. Дефинитивно има снажан карактер и мораш да будеш јак да би учио од њега".

Да ли си и колико стигао да упознаш чари Београда?

"Искрено, још нисам стигао да упознам Београд. Тренинзи су толико јаки да суштински после рада одем кући да спавам, одмарам и спремам тело за даљи рад. Нисам много тога стигао да урадим у граду, отишао сам у неколико ресторана, вечерао... Највише сам се дружио с момцима, јер покушавамо сви да се аклиматизујемо и навикнемо једни на друге. То је за све тренутно најважнија ствар".

Оно што би требало да краси овосезонски тим јесте микс искуства и талента... Како теби изгледа тим који видиш?

"Све иде како треба, сви се труде да створимо добру хемију, сви су супер момци, што ми даје веру да ћемо имати још квалитетнији тим. Овде можете видети све. Момке који су играли највиши ниво кошарке, али и оне младе, талентоване момке чије време долази. То је здрав микс талента и искуства, који је увек потребан да бисте добијали утакмице".

Када смо недавно разговарали са Билијем Бероном, он нам је указао на то да бисте вас двојица могли да створите тандем за највише домете?

"Виђао сам раније Билија и његовог брата. Играо сам против њих неколико пута. Искрено, мислим да ће нам бити лакше да се уклопимо и да створимо добру сарадњу, јер обојица знамо да дрибламо, асистирамо и запуцамо кад је потребно. Искрено верујем да ћемо се добро синхронизовати на терену, како бисмо заједнички помогли екипи да победи и дође до циљева".

Колико си знао о Црвеној звезди и клубу пре него што си дошао у Београд?

"Када играш Евролигу, или је само пратиш као искрени љубитељ кошарке, не можеш да не чујеш за публику овде. Знамо сви колико су добра подршка играчима, колико тешки могу да буду за противнике... Искрено, за нас је то велика предност и пробаћемо да је искористимо да што чешће одбранимо наш терен. Сви се надамо успешној сезони".

Вероватно си упознат са чињеницом да су очекивања овде увек велика и да клуб жели да се врати на трон Јадранске лиге, самим тим и у Евролигу наредне године?

"Сви знамо да је улог велики, сви знамо какви су нам циљеви. Што се мене лично тиче, ја сам и раније играо у клубовима где је притисак велики, тако да то није нека новост за мене. Искрено, моја је жеља да се такмичимо и да пробамо да освојимо и Еврокуп. Желимо да будемо спремни и да освојимо и Јадранску лигу, па онда и Куп и Суперлигу... Треба само да радимо јако и останемо фокусирани на оно што нас чека".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар