Džo Regland: Vjerovao sam da sam posvećen košarci...

A onda sam upoznao Sašu Obradovića. . .  "Svi znamo da je ulog veliki, svi znamo kakvi su nam ciljevi. Što se mene lično tiče, ja sam i ranije igrao u klubovima gde je pritisak veliki, tako da to nije neka novost za mene. Iskreno, moja je želja da se takmičimo i da probamo da osvojimo i Evrokup", kaže novi plejmejker Crvene zvezde za MOZZART Sport.

Košarka 10.09.2018 | 22:45
Džo Regland: Vjerovao sam da sam posvećen košarci...
Kada je Tejlor Ročesti odlučio da stavi tačku na priču sa Crvenom zvezdom posle sezone pune turbulencija, uspona i padova, jedno od glavnih pitanja u košarkaškim krugovima bliskim srpskom šampionu glasilo je - ko će odmeniti čoveka koji je neretko garantovao 15, 20, pa čak i više koševa u proseku?

Strpljivo je stručni štab vođen novim trenerom Milanom Tomićem vagao situaciju na košarkaškom tržištu, merkali su vodeći ljudi crveno-belih ponude i na kraju izabrali - Džoa Reglanda! O tome da li je rukovodstvo napravilo dobar potez govorićemo onda kada se sezona bude zahuktala. Dotad, možemo samo da konstatujemo da je Crvena zvezda ponovo dobila levorukog organizatora igre, solidnog šutera, sa dobrim pregledom igre i kvalitetnim radnim navikama. 

Upravo je Džo Regland u razgovoru za MOZZART Sport sumirao utiske dosadašnjeg toka priprema, ali i govorio o radu pod komandom novog trenera Milana Tomića, timskoj hemiji, ličnim i klupskim ciljevima i želji da ove sezone sa Crvenom zvezdom podigne sve pehare u opticaju, pa i onaj namenjen osvajaču Evrokupa. 

"Kratko sam ovde, radili smo dosta na kondiciji i tome da se što bolje spremimo za novu sezonu i sve što nas čeka. Počeli smo malo i da igramo na dva koša. Jako sam uzbuđen što sam ovde. Još se upoznajemo međusobno, kao i trenera i njegovu filozofiju, šta želi od nas", otvara Regland razgovor za naš sajt.

Koliko se pripreme u Srbiji razlikuju od svega na šta si već navikao tokom boravka u Rusiji, Turskoj, Španiji, Italiji?

"Neke stvari su drugačije. Nešto je teže nego što je bilo dosad, nešto lakše... Ovo mi je peta država u kojoj igram i sve ono što smo radili na samom početku priprema spada u kategoriju 'ne baš tako lake stvari'. Imali smo dosta trčanja, dizanja tegova, psiholoških priprema uz same treninge... Verujem da ćemo se lepo uklopiti i da ćemo zajedno imati uspešnu sezonu".

A saigrači - kako izgleda rad s njima?

"Praktično još upoznajemo jedni druge i pokušavamo da shvatimo vrline i mane saigrača... Sada žeiimo da probijemo led, da se uigramo što bolje i spremimo za početak sezone. Kako sezona bude odmicala biće nam sve lakše".

Koliko si uspeo da upoznaš trenera Milana Tomića i uklopiš se u njegovu zamisao košarke i tima? 

"Definitivno možete da vidite da ima visoku košarkašku inteligenciju, da ima razvijenu radnu etiku, a kada se dohvati lopte tačno vidite da ima taj košarkaški talenat, da je bio igrač... Čovek je koga morate da slušate i učite od njega. Bio je dobar igrač, trenirao na najvišem nivou, razume šta je potrebno da bi se uspelo. Mi hoćemo da ispratimo njegovu ideju i pobeđujemo".

Pričalo se o tome da si karijeru mogao da nastaviš u Zenitu ili Avelinu, a ne u Crvenoj zvezdi?

"Ne bih o tome, razumite stvarno ne bih o tome", odgovorio nam je Regland, na šta smo mi okrenuli list i raspitali se o njegovom iskustvu sa Sašom Obradovićem:

"Nisam s njim pričao o dolasku u Crvenu zvezdu, iako znam da je on legenda kluba", kaže nam levoruki šuter i nastavlja:

"Što se tiče njegovog uticaja na mene i moju karijeru... Gledajte, on je čovek koji je jako uticao na mene. Stvari koje me je naučio zadržale su se u meni i tako će biti zauvek. Naučio me je da radim još više na sebi, da napredujem. Pomogao mi je oko mnogih sitnica za koje je on smatrao da su važne. U mene je usadio želju da uvek budem dosledan, da se nikad ne predajem... Iskreno, mislio sam da sam dovoljno usresređen na igru i dosledan u radu, ali onda sam upoznao Sašu Obradovića i shvatio da nije tako. Definitivno ima snažan karakter i moraš da budeš jak da bi učio od njega".

Da li si i koliko stigao da upoznaš čari Beograda?

"Iskreno, još nisam stigao da upoznam Beograd. Treninzi su toliko jaki da suštinski posle rada odem kući da spavam, odmaram i spremam telo za dalji rad. Nisam mnogo toga stigao da uradim u gradu, otišao sam u nekoliko restorana, večerao... Najviše sam se družio s momcima, jer pokušavamo svi da se aklimatizujemo i naviknemo jedni na druge. To je za sve trenutno najvažnija stvar".

Ono što bi trebalo da krasi ovosezonski tim jeste miks iskustva i talenta... Kako tebi izgleda tim koji vidiš?

"Sve ide kako treba, svi se trude da stvorimo dobru hemiju, svi su super momci, što mi daje veru da ćemo imati još kvalitetniji tim. Ovde možete videti sve. Momke koji su igrali najviši nivo košarke, ali i one mlade, talentovane momke čije vreme dolazi. To je zdrav miks talenta i iskustva, koji je uvek potreban da biste dobijali utakmice".

Kada smo nedavno razgovarali sa Bilijem Beronom, on nam je ukazao na to da biste vas dvojica mogli da stvorite tandem za najviše domete?

"Viđao sam ranije Bilija i njegovog brata. Igrao sam protiv njih nekoliko puta. Iskreno, mislim da će nam biti lakše da se uklopimo i da stvorimo dobru saradnju, jer obojica znamo da driblamo, asistiramo i zapucamo kad je potrebno. Iskreno verujem da ćemo se dobro sinhronizovati na terenu, kako bismo zajednički pomogli ekipi da pobedi i dođe do ciljeva".

Koliko si znao o Crvenoj zvezdi i klubu pre nego što si došao u Beograd?

"Kada igraš Evroligu, ili je samo pratiš kao iskreni ljubitelj košarke, ne možeš da ne čuješ za publiku ovde. Znamo svi koliko su dobra podrška igračima, koliko teški mogu da budu za protivnike... Iskreno, za nas je to velika prednost i probaćemo da je iskoristimo da što češće odbranimo naš teren. Svi se nadamo uspešnoj sezoni".

Verovatno si upoznat sa činjenicom da su očekivanja ovde uvek velika i da klub želi da se vrati na tron Jadranske lige, samim tim i u Evroligu naredne godine?

"Svi znamo da je ulog veliki, svi znamo kakvi su nam ciljevi. Što se mene lično tiče, ja sam i ranije igrao u klubovima gde je pritisak veliki, tako da to nije neka novost za mene. Iskreno, moja je želja da se takmičimo i da probamo da osvojimo i Evrokup. Želimo da budemo spremni i da osvojimo i Jadransku ligu, pa onda i Kup i Superligu... Treba samo da radimo jako i ostanemo fokusirani na ono što nas čeka".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar