Ковачевић: Можемо да направимо добар тим!

Спортски директор, ипак, упозорава да има ствари које би "орлови" требало да поправе у својој игри ако желе до првог места у својој групи Лиге нација.

Фудбал 08.09.2018 | 10:15
Ковачевић: Можемо да направимо добар тим!
Резултатски гледано, Србија је оправдала улогу фаворита и из Литваније се враћа са три бода освојена на старту Лиге нација. 

Игра из финиша утакмице, међутим, не улива оптимизам пред наставак такмичења. Било је много панике, грешака, а само срећом и недостатком квалитета, противник то није казнио.

Остало је 1:0, поготком Душана Тадића из пенала у 38. минуту.

"Било је напето, тешка утакмица посебно у последњих 15 минута. Мислим да смо заслужено победили, имали смо шансе, прво полувреме одиграли сасвим солидно за прву утакмицу у такмичењу. Било је добро, али из последњих 15-20 минута треба да побољшамо много ствари", истакао је недавно изабрани спортски директор репрезентације, Дарко Ковачевић.

Наредни изазов је већ у понедељак (20.45), када на стадион Партизана долази Румунија.

"Против Румуна не би смели да нам се дешавају недостаци као у овој утакмици. Литванци су имали две-три контре, што се дешавало и против Швајцараца. Из нашег корнера они дођу до зицера. Морамо да поправимо те неке тактичке ствари и биће све уреду", упозорио је Ковачевић, али и додао да је оптимиса уочи предстојећег дуела.

"И као играч увек сам био оптимиста и верујем да можемо против Румуније да направимо добар резултат. Иде нам у прилог то што су играли нерешено са Црном Гором (0:0)". 

Бивши фудбалер Црвене звезде, Реал Сосиједада, Олимпијакоса, Јувентуса, Лација... истакао је значај победе у првом колу такмичења.

"Сигурно да је много битно за сваког играча што смо почели победом и битно је да наставимо тако, да покушамо да будемо први у групи. Имамо квалитет, спој искусних и младих, талентованих играча и можемо да направимо добру екипу", закључио је Ковачевић.

Србија је против Литваније играла у саставу Дмитровић - Рукавина, Миленковић, Вељковић, Родић (77. Коларов) - Максимовић, Матић (82. Лукић) - Живковић, Тадић, Костић (90. Радоњић) - Митровић. Очекује се да против Румуније на терену од старта буде Сергеј Милинковић-Савић, а видећемо хоће ли бити и још неких промена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да

08.09.2018 09:05

Али не са овим тренером.

ОДГОВОРИТЕ