Kovačević: Možemo da napravimo dobar tim!

Sportski direktor, ipak, upozorava da ima stvari koje bi "orlovi" trebalo da poprave u svojoj igri ako žele do prvog mesta u svojoj grupi Lige nacija.

Fudbal 08.09.2018 | 10:15
Kovačević: Možemo da napravimo dobar tim!
Rezultatski gledano, Srbija je opravdala ulogu favorita i iz Litvanije se vraća sa tri boda osvojena na startu Lige nacija. 

Igra iz finiša utakmice, međutim, ne uliva optimizam pred nastavak takmičenja. Bilo je mnogo panike, grešaka, a samo srećom i nedostatkom kvaliteta, protivnik to nije kaznio.

Ostalo je 1:0, pogotkom Dušana Tadića iz penala u 38. minutu.

"Bilo je napeto, teška utakmica posebno u poslednjih 15 minuta. Mislim da smo zasluženo pobedili, imali smo šanse, prvo poluvreme odigrali sasvim solidno za prvu utakmicu u takmičenju. Bilo je dobro, ali iz poslednjih 15-20 minuta treba da poboljšamo mnogo stvari", istakao je nedavno izabrani sportski direktor reprezentacije, Darko Kovačević.

Naredni izazov je već u ponedeljak (20.45), kada na stadion Partizana dolazi Rumunija.

"Protiv Rumuna ne bi smeli da nam se dešavaju nedostaci kao u ovoj utakmici. Litvanci su imali dve-tri kontre, što se dešavalo i protiv Švajcaraca. Iz našeg kornera oni dođu do zicera. Moramo da popravimo te neke taktičke stvari i biće sve uredu", upozorio je Kovačević, ali i dodao da je optimisa uoči predstojećeg duela.

"I kao igrač uvek sam bio optimista i verujem da možemo protiv Rumunije da napravimo dobar rezultat. Ide nam u prilog to što su igrali nerešeno sa Crnom Gorom (0:0)". 

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Real Sosijedada, Olimpijakosa, Juventusa, Lacija... istakao je značaj pobede u prvom kolu takmičenja.

"Sigurno da je mnogo bitno za svakog igrača što smo počeli pobedom i bitno je da nastavimo tako, da pokušamo da budemo prvi u grupi. Imamo kvalitet, spoj iskusnih i mladih, talentovanih igrača i možemo da napravimo dobru ekipu", zaključio je Kovačević.

Srbija je protiv Litvanije igrala u sastavu Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (77. Kolarov) - Maksimović, Matić (82. Lukić) - Živković, Tadić, Kostić (90. Radonjić) - Mitrović. Očekuje se da protiv Rumunije na terenu od starta bude Sergej Milinković-Savić, a videćemo hoće li biti i još nekih promena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Da

08.09.2018 09:05

Ali ne sa ovim trenerom.

ODGOVORITE