Крстајић: Знајте колико је сати кад играч скаче с клупе!

Супер је што смо доминантни, али две прилике у 85. и 90. минуту. . .  Селектор Србије Младен Крстајић каже да је његов тим заслужено победио Литванију и да су три бода подстрек, али да има много ствари које треба да се поправе.  "Бог нас је погледао", каже селектор Србије.

Фудбал 08.09.2018 | 09:15
Крстајић: Знајте колико је сати кад играч скаче с клупе!
"Честитам играчима на заслуженој победи. Било је тешко, као што смо и очекивали јер смо били фаворити, а Литванија није имала шта да изгуби. Има још много ствари које треба да поправимо. Ова три бода нам дају подстрек да већ у понедељак покажемо још сигурнију игру против Румуније, где неће бити нимало лако", рекао је Крстајић новинарима после утакмице у Вилњусу.

Србија је победом почела Лигу нација, пошто је са 1:0 била боља од Литваније, голом Душана Тадића из пенала.

"Прво полувреме смо играли како смо хтели, било је сасвим коректно. Друго смо добро почели, али нас је без потребе ухватила нервоза. Литванија је имала контранападе и шансе, које на сву срећу није искористила. Последњих 25 минута треба свима да нам буде за наук", казао је Крстајић.

Он је истакао да неке ствари не би смеле да се дешавају, поводом неколико прилика Литваније у финишу сусрета.

"Мало нас је пореметио неискоришћен други пенал и у последњих 10 минута смо показали несигурност, коју Србија не би смела да показује. Дешавале су се индивидуалне грешке, а противник је ризиковао. Треба да контролишемо игру свих 90 минута и да не журимо када водимо", навео је селектор.

Крстајић је навео да ситуације код контранапада у финишу сусрета не смеју да се дешавају и да су поједине индивидуалне грешке недопустиве.

"Супер је то што смо били доминантни, није спорно. Али две ситуације један на један су се десиле у 85. и 90. минуту. Момци су показали жељу, али концентрација... Шта ми значи бод у Литванији? Ништа. А, причамо да смо фаворити. Бог нас је погледао и то нам је наук за следећи пут", рекао је Крстајић.

Селектор Србије Младен Крстајић казао је после победе у Литванији (1:0) да су његови пулени заслужено славили, али да и те како има разлога бригу. Како је навео, неке ствари никако нису смеле да се догоде...

"Знали смо да ће бити тешко, баш зато што смо фаворити и што екипа Литваније нема шта да изгуби. Терен није алиби за неке ствари које су се дешавале, али био нам је противник да направимо још бољу игру. Мислим да смо били коректни у првом полувремену, заслужено смо повели, имали још пар прилика. Играли смо онако како би требало да играмо, али има ту још много тога да се поправи. У другом полувремену нас је ухватила нервоза без икаквог разлога. После повреде Родића морали смо да мењамо. То нас је пореметило, имали смо другачије идеје. Ушли смо у фазу где смо после наших корнера добијали контре, да не кажем полушансе за противника, али их на срећу нису искористили".

Србија јесте дала само један гол, али оквир је погођен још четири пута, плус промашен пенал...

"Неке ствари нису смеле да се догоде. То треба да нам буде за наук и да у будућности имамо што мање ситуација каквих смо имали данас. Мало нас је у ту ситуацију довео неискоришћен други пенал за нас. На крају, заслужено смо победили. Ова три бода дају нам на сигурности да одиграмо још боље у понедељак и покажемо карактер против Румуније".

Крстајић је одговорио конкретно шта је био проблем...

"Треба да контролишемо игру свих 90 минута и да не журимо у неким ситуацијама где смо имали резултат 1:0, где је требало да имамо посед и да држимо лопту, а дошли смо у ситуацију да нападамо брзо. Недопустиво је да после два или три корнера добијамо контре. Недопустиво је то за екипу као што је Србија. Такође, чињеница је да је ова екипа први пут играла заједно, да је било доста младих играча. Неке ствари не може тренер да регулише са клупе. Мора да се држи концентрација, то сам говорио и на Светском првенству. Да се десило нешто непредвиђено у 90. минуту, ко те пита шта је било и ко је доминирао. Добро је, задовољан сам, супер је... Момци играју први пут заједно, али то су поставке, концентрација. Љајић скаче са клупе, дере се како треба да се стоји, а кад играч скаче, знате колико је сати. Задатак је да стојиш ту где треба да стојиш и да браниш контру, није то грешка, то ме иритира. Ако дође до тога, идеш кући, готово. Могла је Литванија да дође до бода, а уз дужно поштовање Литванији - шта ми значи бод против Литваније?! Бог нас је погледао", закључио је Крстајић.

Репрезентација Србије ће у другом колу Групе четири Лиге "Ц" играти против Румуније у понедељак у Београду.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар