Krstajić: Znajte koliko je sati kad igrač skače s klupe!

Super je što smo dominantni, ali dve prilike u 85. i 90. minutu. . .  Selektor Srbije Mladen Krstajić kaže da je njegov tim zasluženo pobedio Litvaniju i da su tri boda podstrek, ali da ima mnogo stvari koje treba da se poprave.  "Bog nas je pogledao", kaže selektor Srbije.

Fudbal 08.09.2018 | 09:15
Krstajić: Znajte koliko je sati kad igrač skače s klupe!
"Čestitam igračima na zasluženoj pobedi. Bilo je teško, kao što smo i očekivali jer smo bili favoriti, a Litvanija nije imala šta da izgubi. Ima još mnogo stvari koje treba da popravimo. Ova tri boda nam daju podstrek da već u ponedeljak pokažemo još sigurniju igru protiv Rumunije, gde neće biti nimalo lako", rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Vilnjusu.

Srbija je pobedom počela Ligu nacija, pošto je sa 1:0 bila bolja od Litvanije, golom Dušana Tadića iz penala.

"Prvo poluvreme smo igrali kako smo hteli, bilo je sasvim korektno. Drugo smo dobro počeli, ali nas je bez potrebe uhvatila nervoza. Litvanija je imala kontranapade i šanse, koje na svu sreću nije iskoristila. Poslednjih 25 minuta treba svima da nam bude za nauk", kazao je Krstajić.

On je istakao da neke stvari ne bi smele da se dešavaju, povodom nekoliko prilika Litvanije u finišu susreta.

"Malo nas je poremetio neiskorišćen drugi penal i u poslednjih 10 minuta smo pokazali nesigurnost, koju Srbija ne bi smela da pokazuje. Dešavale su se individualne greške, a protivnik je rizikovao. Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta i da ne žurimo kada vodimo", naveo je selektor.

Krstajić je naveo da situacije kod kontranapada u finišu susreta ne smeju da se dešavaju i da su pojedine individualne greške nedopustive.

"Super je to što smo bili dominantni, nije sporno. Ali dve situacije jedan na jedan su se desile u 85. i 90. minutu. Momci su pokazali želju, ali koncentracija... Šta mi znači bod u Litvaniji? Ništa. A, pričamo da smo favoriti. Bog nas je pogledao i to nam je nauk za sledeći put", rekao je Krstajić.

Selektor Srbije Mladen Krstajić kazao je posle pobede u Litvaniji (1:0) da su njegovi puleni zasluženo slavili, ali da i te kako ima razloga brigu. Kako je naveo, neke stvari nikako nisu smele da se dogode...

"Znali smo da će biti teško, baš zato što smo favoriti i što ekipa Litvanije nema šta da izgubi. Teren nije alibi za neke stvari koje su se dešavale, ali bio nam je protivnik da napravimo još bolju igru. Mislim da smo bili korektni u prvom poluvremenu, zasluženo smo poveli, imali još par prilika. Igrali smo onako kako bi trebalo da igramo, ali ima tu još mnogo toga da se popravi. U drugom poluvremenu nas je uhvatila nervoza bez ikakvog razloga. Posle povrede Rodića morali smo da menjamo. To nas je poremetilo, imali smo drugačije ideje. Ušli smo u fazu gde smo posle naših kornera dobijali kontre, da ne kažem polušanse za protivnika, ali ih na sreću nisu iskoristili".

Srbija jeste dala samo jedan gol, ali okvir je pogođen još četiri puta, plus promašen penal...

"Neke stvari nisu smele da se dogode. To treba da nam bude za nauk i da u budućnosti imamo što manje situacija kakvih smo imali danas. Malo nas je u tu situaciju doveo neiskorišćen drugi penal za nas. Na kraju, zasluženo smo pobedili. Ova tri boda daju nam na sigurnosti da odigramo još bolje u ponedeljak i pokažemo karakter protiv Rumunije".

Krstajić je odgovorio konkretno šta je bio problem...

"Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta i da ne žurimo u nekim situacijama gde smo imali rezultat 1:0, gde je trebalo da imamo posed i da držimo loptu, a došli smo u situaciju da napadamo brzo. Nedopustivo je da posle dva ili tri kornera dobijamo kontre. Nedopustivo je to za ekipu kao što je Srbija. Takođe, činjenica je da je ova ekipa prvi put igrala zajedno, da je bilo dosta mladih igrača. Neke stvari ne može trener da reguliše sa klupe. Mora da se drži koncentracija, to sam govorio i na Svetskom prvenstvu. Da se desilo nešto nepredviđeno u 90. minutu, ko te pita šta je bilo i ko je dominirao. Dobro je, zadovoljan sam, super je... Momci igraju prvi put zajedno, ali to su postavke, koncentracija. Ljajić skače sa klupe, dere se kako treba da se stoji, a kad igrač skače, znate koliko je sati. Zadatak je da stojiš tu gde treba da stojiš i da braniš kontru, nije to greška, to me iritira. Ako dođe do toga, ideš kući, gotovo. Mogla je Litvanija da dođe do boda, a uz dužno poštovanje Litvaniji - šta mi znači bod protiv Litvanije?! Bog nas je pogledao", zaključio je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će u drugom kolu Grupe četiri Lige "C" igrati protiv Rumunije u ponedeljak u Beogradu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar