ЛН: Реми Црногораца, реми и ''нових'' Италијана! И још...

Ресетовање није успело! Манћинијева Италија делује бледо! Пољска однела бод из Болоње. Италија се извукла, победа Русије, Џака донео тријумф Албанији! Репрезентације Италије и Пољске одиграле су 1:1 у првом мечу групе три Лиге нација "А". Повратак Италије (са пенала), Дзјуба утишао Турке! Први пут од новембра прошле године, први пут под Манћинијем и поново са Балотелијем, "азури" су некако избегли пораз у Болоњи на старту УЕФА лиге нација. Турској то није успело у Трабзону, где је гостовала Русија. Реми по мери Србије – Црна Гора одолела у Румунији! Фудбалери Румуније и Црне Горе одиграли су без голова у првом мечу групе четири Лиге нација "Ц".  Румуни и Црногорци без барута! Нула у Плоештију.

Фудбал 07.09.2018 | 23:10
ЛН: Реми Црногораца, реми и ''нових'' Италијана! И још...
Овакав резултат одговара селекцији Србије, која је у Литванији славили са 1:0 и налази се на првом месту са три бода.

Домаћи фудбалери имали су посед на својој страни (66/34) и више шутева, међутим одбрана "Ђетића" је одолела.

Црна Гора играла је са играчем мање од 77. минуту, пошто је Мугоша добио други жути картон.

У другом колу Румунија ће за три дана гостовати Србији у Београду, док ће Црна Гора дочекати Литванију.

Србија се није прославила у Литванији, постигла само један гол и некако успела да ишчупа стартну победу у четвртој групи Ц дивизије Лиге нација, али очигледно да ни наши конкуренти Румуни и Црногорци нису на неком вишем нивоу. Екипе Козмина Контре и Љубише Тумбаковића одиграле су мирољубивих 0:0 пред празним трибинама у Плоештију, тако су Орлови усамљени на првом месту после првог кола. 

Црногорци имају за чим да жале. У најмању руку, били су равноправан ривал, ако не и бољи, а како имају за чим да жале тако имају и шта да замере главном арбитру Кружилаку, који је у 8. минуту могао да досуди пенал за њих. Александар Бољевић је срушен у шеснаестерцу домаћег тима, међутим Словак је проценио да ту није било прекршаја. 

Занимљиво да је код Румуна најопаснији играч био Влад Кирикеш. Дефанзивац Наполија у првих пола сата два пута је опасно претио, но онда је морао да изађе из игре због повреде. 

Румуни су близу гола били и у 47. минуту после покушаја Кешеруа. 

Црногорце је у врло независну ситуацију донео Стефан Мугоша на 13 минута пре краја. Нападач Инчона дао је прејак фор, онда залачио једног румунског играча, оборио га и добио други жути картон. На његову срећу Румунија до краја утакмице није искористила бројчану предност. 

Овим ремијем Румуни су прекинули серију од четири тријумфа. Не треба заборавити да су претходних месеци они тукли неке озбиљне екипе, попут Шведске и Чилеа, па се за овај реми против ослабљене Црно Горе (није играо Стефан Јоветић, далеко најбољи играч Соколова, затим Адам Марушић, Марко Јанковић...) може рећи да је кикс чете Козмина Контре. И то пред долазак у Београд на мегдан Србији. Тај окршај на програму је кроз три дана. 

Када су Црногорци у питању они никако да победе. Ево већ годину дана посте, а последњи тим који су успели да сруше били су управо Румуни. Било је то прошлог септембра...  

Румунија: Татарушану - Бензар, Сапунару, Кирикеш (Балаша), Банку - Пинтили (Антон), Станчиу - Чипкиу, Максим, Митрица (Будеску) - Кешеру.

Црна Гора: Петковић - Стојковић, Савић, Симић, Томашевић - Вукчевић, Шћекић (Косовић), Јововић, Бољевић (Бећирај) - Иванић - Мугоша.

Италија се извукла, победа Русије, Џака донео тријумф Албанији! Репрезентације Италије и Пољске одиграле су 1:1 у првом мечу групе три Лиге нација "А".

Ресетовање није успело! Манћинијева Италија делује бледо! Пољска однела бод из Болоње.

Тражили су Италијани “ресетовање” националног тима после неуспеха у квалификацијама за Мундијал, довели су Роберта Манћинија за селектора и онда на старту Лиге нација у Болоњи одиграли 1:1 са Пољском у првом колу Треће групе А дивизије у Лиги нација.

Може се рећи да је гостујућа екипа била бољи ривал у првом полувремену, на изненађење готово свих на стадиону Ренато дал Ара. Мало тога је функционисало у Манћинијевој поставци игре.

Прву прилику на мечу Пољаци су имали у 26. минуту, када је Гжегож Криховјак шутирао, а Ђанлуиђи Донарума крајњим напором избацио лопту у корнер.

Могли су Италијани да затресу противничку мрежу и у 37. минуту, пошто је Лоренци Пелегрини проиграо Федерика Бернардескија, фудбалер Јувентуса је ушао у казнени простор, али је гађао поред леве стативе.

Само три минута касније Пољаци су добру партију крунисали голом. Пјотр Зјелински је прецизним ударцем са 15-ак метара послао лопту у мрежу.

Очекивано, на почетку другог полувремена Азури су кренули напред у потрази за изједначујућим голом. И у 52. минуту поново је Бернардески био у доброј шанси, а још једном је ударац завршио поред стативе.

И коначно, у 76. минуту Италијани су изједначили. Јакуб Блашчиковски је направио пенал, судија није имао дилему око тога да ли да покаже на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Жоржињо.

Иначе, Манћини је у другом полувремену у нападу дао шансу и Белотију, односно Кијези, али без превеликог учинка.

Изабраници Роберта Манчинија извукли су бод против Пољака, пошто су до изједначења дошли у 78. минуту када је пенал реализовао Жоржињо.

Гости су до предности дошли у 40. минуту преко Зјелинског и италијански играчи морали су погнутих глава да оду на паузу.

"Азури" су пропустили Мундијал у Русији и неуспех на старту Лиге нација био би нови ударац за славан тим. Ипак, Италијани су извукли бод, међутим то сигурно не радује навијаче у овој држави.

Када је реч о Лиги нација "Б" одигран је један меч. Русија је на гостовању победила Турску са 2:1 и тако наставила у добром ритму након Мундијала. Голове за "Зборнају команду" постигли су Черишев у 13. и Дзјуба у 49. минуту, док је једини стрелац за Турке био Азиз (41. минут).

У Лиги "Ц" фудбалери Албаније победили су пред домаћом публиком Израел са 1:0. Херој Албанац био је Гранит Џака који је у 55. минуту постигао једини погодак.

За крај у Лиги "Д" Фарска острва победила су Малту са 3:1.

Италијани су се вратили онако баш италијански, а Артјом Дзјуба наставио тамо где је стао у Сочију - голом за победу Русије на старту УЕФА лиге нација пред 43.000 Турака.

На "Сењол Гунеш стадиону у Трабзону: Турска - Русија 1:2 (1:1), након акције коју су у 49. минуту мајсторски извели асистент Далер Кузјајев и капитен "зборнаје", Дзјуба.

Минут-два раније, немачки арбитар Феликс Цајер одсвирао је крај на "Ренату д'Алари" у Болоњи, на ком је гол натурализованог Бразилца, Жоргиња, спасао домаћина пораза у првој такмичарској утакмици још од новембра прошле године и незаборавне елиминације од Шведске у баражу за одлазак на Мундијал.

Први пут под вођством Роберта Манћинија: Италија - Пољска 1:1 (0:1).

Госте, који скоро да "нису ни учествовали" на Светском првенству због чега је отказ добио Адам Навалка, у вођство је довео ас Наполија Пјотр Зјелински у 40. минуту. Публика у Болоњи већ тада частила је "азуре" звиждуцима, свесна да је само инспирисани наследник легендарног Ђанлуиђија Буфона, његов имењак Донарума, разлог што на семафору трошног стадиона увелико није писало 0:2 или 0:3.

Голман Милана маестрално је у 6. минуту зауставио ударац Зјелинског, а 20 минута касније и Грегожа Криховјака, ком је нови селектор Јержи Бженчек дао велику слободу у игри.

Тек тада, Манћинијев састав у који је први пут од елиминације са Мундијала у Бразилу 2014. шансу добио Марио Балотели, прву и једину шансу до одмора створио је у 37. минуту када је Лоренцо Пелегрини тукао поред гола на одличан пас Федерика Бернардескија.

Управо је Бернардески у 52. минуту промашио шансу утакмице, дефиницију зицера, након чега су Манћини и Бженечек направили пет измена у кратком року - први офанзивне, други наравно дефанзивне - и то је наравно имало и уобичајен утицај на исход меча: иако један од најискуснијих на терену, Јакуб Блашчиковски мимо сваке логике срушио је у 75. минуту резервисту Федерика Кијезу с леђа, скривио очигледан једанаестерац и учинио да Жоргињо настави непогрешиво да изводи пенале од доласка у европски фудбал (ако изузмемо тај један промашај из првог покушаја по преласку из Наполија у Челси).

Фарани славили у Класику фудбалских патуљака! Малта није играла лоше у Торшавну, али су домаћи постигли три гола.

Фарска Острва су дошла у ситуацију да буду фаворите у некој фудбалској утакмици. И то против старог “ривала” са европског зачеља - Малте. И успели су Фарани да забележе победу од 3:1 у првом колу треће групе последње, Д дивизије Лиге нација.

Није ни чудо што је Малта омиљени ривал симпатичним Фаранима, пошто им је ово четврта победа у петом међусобном дуелу. Нема селекције против које су Фарска Острва више пута славила.

А коначан резултат вечерашњег дуела у Торшавну не осликава баш најбоље прави однос снага, пошто су гости били равноправни у већем делу утакмице, али им је недостајала боља реализација.

Јоан Едмундсон је у 31. минуту довео Фаране у вођство, а седам минута касније дуплирао га је Кристијан Јоенсен.

Наду малтешкој селекцији донео је један од најбољих тамошњих фудбалера свих времена, Мајкл Мифсудпоготком у 42. минуту.

Ипак, све дилеме око коначног исхода ове утакмице отклонио је Халур Хансон на почетку другог полувремена.

Парови и резултати септембарског циклуса:

Лига А

Група 1

Немачка - Француска 0:0
Француска - Холандија (недеља, 20.45)

Група 2

Швајцарска - Исланд (субота, 18.00)
Исланд - Белгија (уторак, 20.45)

Група 3

Италија - Пољска 1:1 (0:1)
/Жоргињо пен 76 - Зјелински 40/

Португал - Италија (понедељак, 20.45)

Група 4

Енглеска - Шпанија (субота, 20.45)
Шпанија - Хрватска (уторак, 20.45)

Лига Б

Група 1

Чешка - Украјина 1:2 (1:1)
/Шик 4 - Конопљанка 45, Зинченко 93/

Украјина - Словачка (недеља, 15.00)

Група 2

Турска - Русија 1:2 (1:1)
/Азиз 41 - Черишев 13, Дзјуба 49/

Шведска - Турска (понедељак, 20.45)

Група 3

Северна Ирска - Босна и Херцеговина (субота, 15.00)
БиХ - Аустрија (уторак, 20.45)

Група 4

Велс - Ирска 4:1 (3:0)
/Лоренс 6, Бејл 18, Ремзи 37, Робертс 55 - Вилијанс 66/

Данска - Велс (недеља, 18.00)

Лига Ц

Група 1

Албанија - Израел 1:0 (0:0)
/Џака 55/

Шкотска - Албанија (понедељак, 20.45)

Група 2

Финска - Мађарска (субота, 18.00)
Естонија - Грчка (субота, 20.45)
Мађарска - Грчка (уторак, 20.45)
Финска - Естонија (20.45)

Група 3

Словенија - Бугарска 1:2 (1:1)
/Зајц 40 - Краев 3, 59/

Норвешка - Кипар 2:0 (2:0)
/Јохансен 21, 42/

Бугарска - Норвешка (недеља, 18.00)
Кипар - Словенија (недеља, 20.45)

Група 4

Литванија - Србија 0:1 (0:1)
/Тадић пен 38/

Румунија - Црна Гора 0:0

Србија - Румунија (понедељак, 20.45)
Црна Гора - Литванија (понедељак, 20.45)

Лига Д

Група 1

Казахстан - Грузија 0:2 (0:0)
/Чакветадзе 69, Малиј аг 74/

Летонија - Андора 0:0

Грузија - Летонија (недеља, 18.00)
Андора - Казахстан (понедељак, 20.45)

Група 2

Белорусија - Сан Марино (субота, 18.00)
Луксембург - Молдавија (субота, 20.45)
Сан Марино - Луксембург (уторак, 20.45)
Молдавија - Белорусија (уторак, 20.45)

Група 3

Азербејџан - "Косово" 0:0

Фарска острва - Малта (петак, 20.45)
"Косово" - Фарска острва (понедејак, 20.45)
Малта - Азербејџан (понедељак, 20.45)

Група 4

Јерменија - Лихтенштајн 2:1 (1:1)
/Пизели 30', Барсеђан 76' - Волфингер 33'/

Гибралтар - Македонија 0:2 (0:2)
/Тричковски 19', Алиоски 35'/

Македонија - Јерменија (недеља, 18.00)
Лихтенштајн - Гибралтар (недеља, 20.45)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар