LN: Remi Crnogoraca, remi i ''novih'' Italijana! I još...

Resetovanje nije uspelo! Manćinijeva Italija deluje bledo! Poljska odnela bod iz Bolonje. Italija se izvukla, pobeda Rusije, Džaka doneo trijumf Albaniji! Reprezentacije Italije i Poljske odigrale su 1:1 u prvom meču grupe tri Lige nacija "A". Povratak Italije (sa penala), Dzjuba utišao Turke! Prvi put od novembra prošle godine, prvi put pod Manćinijem i ponovo sa Balotelijem, "azuri" su nekako izbegli poraz u Bolonji na startu UEFA lige nacija. Turskoj to nije uspelo u Trabzonu, gde je gostovala Rusija. Remi po meri Srbije – Crna Gora odolela u Rumuniji! Fudbaleri Rumunije i Crne Gore odigrali su bez golova u prvom meču grupe četiri Lige nacija "C".  Rumuni i Crnogorci bez baruta! Nula u Ploeštiju.

Fudbal 07.09.2018 | 23:10
LN: Remi Crnogoraca, remi i ''novih'' Italijana! I još...
Ovakav rezultat odgovara selekciji Srbije, koja je u Litvaniji slavili sa 1:0 i nalazi se na prvom mestu sa tri boda.

Domaći fudbaleri imali su posed na svojoj strani (66/34) i više šuteva, međutim odbrana "Đetića" je odolela.

Crna Gora igrala je sa igračem manje od 77. minutu, pošto je Mugoša dobio drugi žuti karton.

U drugom kolu Rumunija će za tri dana gostovati Srbiji u Beogradu, dok će Crna Gora dočekati Litvaniju.

Srbija se nije proslavila u Litvaniji, postigla samo jedan gol i nekako uspela da iščupa startnu pobedu u četvrtoj grupi C divizije Lige nacija, ali očigledno da ni naši konkurenti Rumuni i Crnogorci nisu na nekom višem nivou. Ekipe Kozmina Kontre i Ljubiše Tumbakovića odigrale su miroljubivih 0:0 pred praznim tribinama u Ploeštiju, tako su Orlovi usamljeni na prvom mestu posle prvog kola. 

Crnogorci imaju za čim da žale. U najmanju ruku, bili su ravnopravan rival, ako ne i bolji, a kako imaju za čim da žale tako imaju i šta da zamere glavnom arbitru Kružilaku, koji je u 8. minutu mogao da dosudi penal za njih. Aleksandar Boljević je srušen u šesnaestercu domaćeg tima, međutim Slovak je procenio da tu nije bilo prekršaja. 

Zanimljivo da je kod Rumuna najopasniji igrač bio Vlad Kirikeš. Defanzivac Napolija u prvih pola sata dva puta je opasno pretio, no onda je morao da izađe iz igre zbog povrede. 

Rumuni su blizu gola bili i u 47. minutu posle pokušaja Kešerua. 

Crnogorce je u vrlo nezavisnu situaciju doneo Stefan Mugoša na 13 minuta pre kraja. Napadač Inčona dao je prejak for, onda zalačio jednog rumunskog igrača, oborio ga i dobio drugi žuti karton. Na njegovu sreću Rumunija do kraja utakmice nije iskoristila brojčanu prednost. 

Ovim remijem Rumuni su prekinuli seriju od četiri trijumfa. Ne treba zaboraviti da su prethodnih meseci oni tukli neke ozbiljne ekipe, poput Švedske i Čilea, pa se za ovaj remi protiv oslabljene Crno Gore (nije igrao Stefan Jovetić, daleko najbolji igrač Sokolova, zatim Adam Marušić, Marko Janković...) može reći da je kiks čete Kozmina Kontre. I to pred dolazak u Beograd na megdan Srbiji. Taj okršaj na programu je kroz tri dana. 

Kada su Crnogorci u pitanju oni nikako da pobede. Evo već godinu dana poste, a poslednji tim koji su uspeli da sruše bili su upravo Rumuni. Bilo je to prošlog septembra...  

Rumunija: Tatarušanu - Benzar, Sapunaru, Kirikeš (Balaša), Banku - Pintili (Anton), Stančiu - Čipkiu, Maksim, Mitrica (Budesku) - Kešeru.

Crna Gora: Petković - Stojković, Savić, Simić, Tomašević - Vukčević, Šćekić (Kosović), Jovović, Boljević (Bećiraj) - Ivanić - Mugoša.

Italija se izvukla, pobeda Rusije, Džaka doneo trijumf Albaniji! Reprezentacije Italije i Poljske odigrale su 1:1 u prvom meču grupe tri Lige nacija "A".

Resetovanje nije uspelo! Manćinijeva Italija deluje bledo! Poljska odnela bod iz Bolonje.

Tražili su Italijani “resetovanje” nacionalnog tima posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal, doveli su Roberta Manćinija za selektora i onda na startu Lige nacija u Bolonji odigrali 1:1 sa Poljskom u prvom kolu Treće grupe A divizije u Ligi nacija.

Može se reći da je gostujuća ekipa bila bolji rival u prvom poluvremenu, na iznenađenje gotovo svih na stadionu Renato dal Ara. Malo toga je funkcionisalo u Manćinijevoj postavci igre.

Prvu priliku na meču Poljaci su imali u 26. minutu, kada je Gžegož Krihovjak šutirao, a Đanluiđi Donaruma krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Mogli su Italijani da zatresu protivničku mrežu i u 37. minutu, pošto je Lorenci Pelegrini proigrao Federika Bernardeskija, fudbaler Juventusa je ušao u kazneni prostor, ali je gađao pored leve stative.

Samo tri minuta kasnije Poljaci su dobru partiju krunisali golom. Pjotr Zjelinski je preciznim udarcem sa 15-ak metara poslao loptu u mrežu.

Očekivano, na početku drugog poluvremena Azuri su krenuli napred u potrazi za izjednačujućim golom. I u 52. minutu ponovo je Bernardeski bio u dobroj šansi, a još jednom je udarac završio pored stative.

I konačno, u 76. minutu Italijani su izjednačili. Jakub Blaščikovski je napravio penal, sudija nije imao dilemu oko toga da li da pokaže na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Žoržinjo.

Inače, Manćini je u drugom poluvremenu u napadu dao šansu i Belotiju, odnosno Kijezi, ali bez prevelikog učinka.

Izabranici Roberta Mančinija izvukli su bod protiv Poljaka, pošto su do izjednačenja došli u 78. minutu kada je penal realizovao Žoržinjo.

Gosti su do prednosti došli u 40. minutu preko Zjelinskog i italijanski igrači morali su pognutih glava da odu na pauzu.

"Azuri" su propustili Mundijal u Rusiji i neuspeh na startu Lige nacija bio bi novi udarac za slavan tim. Ipak, Italijani su izvukli bod, međutim to sigurno ne raduje navijače u ovoj državi.

Kada je reč o Ligi nacija "B" odigran je jedan meč. Rusija je na gostovanju pobedila Tursku sa 2:1 i tako nastavila u dobrom ritmu nakon Mundijala. Golove za "Zbornaju komandu" postigli su Čerišev u 13. i Dzjuba u 49. minutu, dok je jedini strelac za Turke bio Aziz (41. minut).

U Ligi "C" fudbaleri Albanije pobedili su pred domaćom publikom Izrael sa 1:0. Heroj Albanac bio je Granit Džaka koji je u 55. minutu postigao jedini pogodak.

Za kraj u Ligi "D" Farska ostrva pobedila su Maltu sa 3:1.

Italijani su se vratili onako baš italijanski, a Artjom Dzjuba nastavio tamo gde je stao u Sočiju - golom za pobedu Rusije na startu UEFA lige nacija pred 43.000 Turaka.

Na "Senjol Guneš stadionu u Trabzonu: Turska - Rusija 1:2 (1:1), nakon akcije koju su u 49. minutu majstorski izveli asistent Daler Kuzjajev i kapiten "zbornaje", Dzjuba.

Minut-dva ranije, nemački arbitar Feliks Cajer odsvirao je kraj na "Renatu d'Alari" u Bolonji, na kom je gol naturalizovanog Brazilca, Žorginja, spasao domaćina poraza u prvoj takmičarskoj utakmici još od novembra prošle godine i nezaboravne eliminacije od Švedske u baražu za odlazak na Mundijal.

Prvi put pod vođstvom Roberta Manćinija: Italija - Poljska 1:1 (0:1).

Goste, koji skoro da "nisu ni učestvovali" na Svetskom prvenstvu zbog čega je otkaz dobio Adam Navalka, u vođstvo je doveo as Napolija Pjotr Zjelinski u 40. minutu. Publika u Bolonji već tada častila je "azure" zvižducima, svesna da je samo inspirisani naslednik legendarnog Đanluiđija Bufona, njegov imenjak Donaruma, razlog što na semaforu trošnog stadiona uveliko nije pisalo 0:2 ili 0:3.

Golman Milana maestralno je u 6. minutu zaustavio udarac Zjelinskog, a 20 minuta kasnije i Gregoža Krihovjaka, kom je novi selektor Jerži Bženček dao veliku slobodu u igri.

Tek tada, Manćinijev sastav u koji je prvi put od eliminacije sa Mundijala u Brazilu 2014. šansu dobio Mario Baloteli, prvu i jedinu šansu do odmora stvorio je u 37. minutu kada je Lorenco Pelegrini tukao pored gola na odličan pas Federika Bernardeskija.

Upravo je Bernardeski u 52. minutu promašio šansu utakmice, definiciju zicera, nakon čega su Manćini i Bženeček napravili pet izmena u kratkom roku - prvi ofanzivne, drugi naravno defanzivne - i to je naravno imalo i uobičajen uticaj na ishod meča: iako jedan od najiskusnijih na terenu, Jakub Blaščikovski mimo svake logike srušio je u 75. minutu rezervistu Federika Kijezu s leđa, skrivio očigledan jedanaesterac i učinio da Žorginjo nastavi nepogrešivo da izvodi penale od dolaska u evropski fudbal (ako izuzmemo taj jedan promašaj iz prvog pokušaja po prelasku iz Napolija u Čelsi).

Farani slavili u Klasiku fudbalskih patuljaka! Malta nije igrala loše u Toršavnu, ali su domaći postigli tri gola.

Farska Ostrva su došla u situaciju da budu favorite u nekoj fudbalskoj utakmici. I to protiv starog “rivala” sa evropskog začelja - Malte. I uspeli su Farani da zabeleže pobedu od 3:1 u prvom kolu treće grupe poslednje, D divizije Lige nacija.

Nije ni čudo što je Malta omiljeni rival simpatičnim Faranima, pošto im je ovo četvrta pobeda u petom međusobnom duelu. Nema selekcije protiv koje su Farska Ostrva više puta slavila.

A konačan rezultat večerašnjeg duela u Toršavnu ne oslikava baš najbolje pravi odnos snaga, pošto su gosti bili ravnopravni u većem delu utakmice, ali im je nedostajala bolja realizacija.

Joan Edmundson je u 31. minutu doveo Farane u vođstvo, a sedam minuta kasnije duplirao ga je Kristijan Joensen.

Nadu malteškoj selekciji doneo je jedan od najboljih tamošnjih fudbalera svih vremena, Majkl Mifsudpogotkom u 42. minutu.

Ipak, sve dileme oko konačnog ishoda ove utakmice otklonio je Halur Hanson na početku drugog poluvremena.

Parovi i rezultati septembarskog ciklusa:

Liga A

Grupa 1

Nemačka - Francuska 0:0
Francuska - Holandija (nedelja, 20.45)

Grupa 2

Švajcarska - Island (subota, 18.00)
Island - Belgija (utorak, 20.45)

Grupa 3

Italija - Poljska 1:1 (0:1)
/Žorginjo pen 76 - Zjelinski 40/

Portugal - Italija (ponedeljak, 20.45)

Grupa 4

Engleska - Španija (subota, 20.45)
Španija - Hrvatska (utorak, 20.45)

Liga B

Grupa 1

Češka - Ukrajina 1:2 (1:1)
/Šik 4 - Konopljanka 45, Zinčenko 93/

Ukrajina - Slovačka (nedelja, 15.00)

Grupa 2

Turska - Rusija 1:2 (1:1)
/Aziz 41 - Čerišev 13, Dzjuba 49/

Švedska - Turska (ponedeljak, 20.45)

Grupa 3

Severna Irska - Bosna i Hercegovina (subota, 15.00)
BiH - Austrija (utorak, 20.45)

Grupa 4

Vels - Irska 4:1 (3:0)
/Lorens 6, Bejl 18, Remzi 37, Roberts 55 - Vilijans 66/

Danska - Vels (nedelja, 18.00)

Liga C

Grupa 1

Albanija - Izrael 1:0 (0:0)
/Džaka 55/

Škotska - Albanija (ponedeljak, 20.45)

Grupa 2

Finska - Mađarska (subota, 18.00)
Estonija - Grčka (subota, 20.45)
Mađarska - Grčka (utorak, 20.45)
Finska - Estonija (20.45)

Grupa 3

Slovenija - Bugarska 1:2 (1:1)
/Zajc 40 - Kraev 3, 59/

Norveška - Kipar 2:0 (2:0)
/Johansen 21, 42/

Bugarska - Norveška (nedelja, 18.00)
Kipar - Slovenija (nedelja, 20.45)

Grupa 4

Litvanija - Srbija 0:1 (0:1)
/Tadić pen 38/

Rumunija - Crna Gora 0:0

Srbija - Rumunija (ponedeljak, 20.45)
Crna Gora - Litvanija (ponedeljak, 20.45)

Liga D

Grupa 1

Kazahstan - Gruzija 0:2 (0:0)
/Čakvetadze 69, Malij ag 74/

Letonija - Andora 0:0

Gruzija - Letonija (nedelja, 18.00)
Andora - Kazahstan (ponedeljak, 20.45)

Grupa 2

Belorusija - San Marino (subota, 18.00)
Luksemburg - Moldavija (subota, 20.45)
San Marino - Luksemburg (utorak, 20.45)
Moldavija - Belorusija (utorak, 20.45)

Grupa 3

Azerbejdžan - "Kosovo" 0:0

Farska ostrva - Malta (petak, 20.45)
"Kosovo" - Farska ostrva (ponedejak, 20.45)
Malta - Azerbejdžan (ponedeljak, 20.45)

Grupa 4

Jermenija - Lihtenštajn 2:1 (1:1)
/Pizeli 30', Barseđan 76' - Volfinger 33'/

Gibraltar - Makedonija 0:2 (0:2)
/Tričkovski 19', Alioski 35'/

Makedonija - Jermenija (nedelja, 18.00)
Lihtenštajn - Gibraltar (nedelja, 20.45)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar