Агаси: Новаку је требало дуго да се одлучи за операцију!

Андре Агаси, некадашњи тренер Новака Ђоковића, рекао је да је разлог одличне игре српског играча то што је поново здрав.

Тенис 07.09.2018 | 22:40
Агаси: Новаку је требало дуго да се одлучи за операцију!
Агаси и Ђоковић сарађивали су током тешког периода за шестог играча света и на крају су одлучили да се разиђу.

Американац каже да је веома срећан што се Новак вратио на сјајан ниво, да је то добро за тенис, али и да му је било потребно доста времена да прихвати операцију.

"Много тога има везе са здрављем, знате само бити здрав. То смо наглашавали много у почетку, али било је потребно дуго времена да се одлучи за процес који би га довео до тога да буде здрав", рекао је Агаси за "Еуроспорт" и наставио:

"Нажалост то је значило да мора 'под нож', односно на операцију".

Подсећамо, Новак је средином прошле године одлучио да оконча сезону и да се опорави природним путем од повреде лакта. На терен вратио се у јануару на Аустралијан опену, али није изгледао најбоље, повреда је и даље била ту.

Због тога се крајем јануара, тј. почетком фебруара одлучио за операцију. Она ће се испоставити као кључ у наставку сезоне, пошто је након очекиваног мучења поново достигао шампионски ниво и освојио Вимблдон.

"Новак је сада здрав. Велики је борац и веома је срчан... Лепо га је видети на поново у врху. За тенис је то много боље", закључио је Агаси.

Ђоковић се у ноћи између петка и суботе састаје са Кеијем Нишикоријем у полуфиналу УС опена. Дуел двојице тенисера кренућа након што меч заврше Рафале Надал и Хуан Мартин дел Потро, чији меч је кренуо у 22 часа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар