Agasi: Novaku je trebalo dugo da se odluči za operaciju!

Andre Agasi, nekadašnji trener Novaka Đokovića, rekao je da je razlog odlične igre srpskog igrača to što je ponovo zdrav.

Tenis 07.09.2018 | 22:40
Agasi: Novaku je trebalo dugo da se odluči za operaciju!
Agasi i Đoković sarađivali su tokom teškog perioda za šestog igrača sveta i na kraju su odlučili da se raziđu.

Amerikanac kaže da je veoma srećan što se Novak vratio na sjajan nivo, da je to dobro za tenis, ali i da mu je bilo potrebno dosta vremena da prihvati operaciju.

"Mnogo toga ima veze sa zdravljem, znate samo biti zdrav. To smo naglašavali mnogo u početku, ali bilo je potrebno dugo vremena da se odluči za proces koji bi ga doveo do toga da bude zdrav", rekao je Agasi za "Eurosport" i nastavio:

"Nažalost to je značilo da mora 'pod nož', odnosno na operaciju".

Podsećamo, Novak je sredinom prošle godine odlučio da okonča sezonu i da se oporavi prirodnim putem od povrede lakta. Na teren vratio se u januaru na Australijan openu, ali nije izgledao najbolje, povreda je i dalje bila tu.

Zbog toga se krajem januara, tj. početkom februara odlučio za operaciju. Ona će se ispostaviti kao ključ u nastavku sezone, pošto je nakon očekivanog mučenja ponovo dostigao šampionski nivo i osvojio Vimbldon.

"Novak je sada zdrav. Veliki je borac i veoma je srčan... Lepo ga je videti na ponovo u vrhu. Za tenis je to mnogo bolje", zaključio je Agasi.

Đoković se u noći između petka i subote sastaje sa Keijem Nišikorijem u polufinalu US opena. Duel dvojice tenisera krenuća nakon što meč završe Rafale Nadal i Huan Martin del Potro, čiji meč je krenuo u 22 časa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar