Полиција сакрила важне доказе

У случају убиства Давида Драгичевића су се ствари коначно помјериле с мртве тачке. Окружно јавно тужилаштво Бања Лука подигло је оптужнице против два полицијска службеника због прикривања доказа.

Република Српска 07.09.2018 | 16:22
Полиција сакрила важне доказе
"Окружно јавно тужилаштво Бања Лука дана 07.09.2018.године, подигло је оптужницу против два запослена полицијска службеника у МУП-у Републике Српске, ПУ Бања Лука, због кривичног дјела Спречавање доказивања из члана 336 став 1 Кривичног законика Републике Српске."

У питању је доњи веш убијеног Давида Драгичевића који је, према тврдњама његовог оца Давора, кључни доказ и који је нестао или, како Давор Драгичевић тврди, намјерно склоњен.

Са питањем ко је убио Давида Драгичевић, Давор је изашао пред Милорада Додика на званичном отварању кампање у Бањалуци. Цијело вријеме током лијепљења првих предизборних плаката Давор Драгичевић је стајао преко пута Милорада Додика са својим натписом.

„Овдје се ради о политизацији случаја. упутићу га само у Тужилаштво. Немам проблема с тим, прићи ћу му ако буде хтио да разговарамо", поручио је Милорад Додик, предсједник РС и отишао према Давору Драгичевићу гдје су размијенили грубе ријечи.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске није изгласао одржавање још једне сједнице на коме би се расправљало о убиству Давида Драгичевић. Ипак, захтјев од посланика опозиције је опет упућен, па је сједница колегијума опет заказана за 10.септембар.

"Нећемо дозволити да се након подизања оптужнице и међународног адвокатског тима овај случај убиства покуша зауставити у Парламенту Српске. Скупштина мора да се позабави овим питањем", категоричан је Адам Шукало, посланик ПДП-а у НСРС.

Адам Шукало је поручио да је убиство Давида Драгичевића, чија се истрага одуговлачи већ мјесецима, добило прво оптужницу захваљујући међународном адвокатском тиму. Али и да је ово тек почетак, поручује Шукало. Двадесетједногодишњи Давид Драгичевић је убијен крајем марта ове године. Родитељи већ више од 5 мјесеци траже истину и правду на Тргу Крајине у Бањалуци, с подршком хиљада грађана из цијелог свијета.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пендула

07.09.2018 17:29

Гдје је та СИПА ,ста цекају висе ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

07.09.2018 20:22

Сипа нема надлезност

Name

Пендула

07.09.2018 23:50

Има има само се цека Америка , када СИПА поцне да дере кесе бице куку леле , и молим те немој ми реци како братија из Русије несто мозе помоци нама .

Name

Хм

07.09.2018 17:30

А НЕКИ РЕКОСЕ НЕМА ЕЛЕМЕНАТА КРИВИЦНОГ ДЈЕЛА ..ЦЦЦЦЦЦтеске су то рјеци за недузно дјете...има бога..он врати кад се најмање надас...какав си ти то цовјек,и отац срами се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

07.09.2018 17:35

Лептир једном рече да гаће нису важне. А сад су важне !? Како си то промјенио мишљење, Лептиру мој, јој јој јој....

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Скептик

07.09.2018 17:58

Сад би Лепити скинуо и своје гаће, ал их нико неће.

Name

Ре

07.09.2018 18:30

Ахахахахаха,ахахахаха,свака ти цаст скептик, ахахахаха!!!

Name

Нострадамус

07.09.2018 17:38

Подрска до побједе за истину и правду. Треба конацно и ови сто су на висинама да се спусте на земљу.И конобар је цовјек а ови горе нека се запитају. Подрска за све који тразе правду нема недодирљивих Адам Сукало подрска такодје јер остаје уз Давора и народ. Браво Адаме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУТА ГУЈА,МИЦО МОЈ!!!

07.09.2018 18:39

А ста то? Ко то казе да ми угоститељи нисмо људи? Кухари,конобари,сластицари,месари и сл???Ма срамите се таквих тврдњи срам вас било! Ето пусте сеце да сте нам бар слицни,било би нам много,много боље! Од поцетка до краја уз Сузану и Давора,за истину и правду за драгог Давида!!!✊✊✊

Name

Дундо Мароје

07.09.2018 18:58

Нашли два жртвена јарца, што нису дигли оптужницу против Хармоникаша, Илића, Лукача? Хоће да смире ситуацију и да замажу очи Давору и Сузани! Прочитајте која је казна предвиђена за члан КЗ РС а којим терете ову двојицу и све ће бити јасно! 6 мјесеци или новчана казна, ето фамозне оптужнице! Срамота! ПРАВДА ЗА ДАВИДА.!!!

ОДГОВОРИТЕ