Policija sakrila važne dokaze

U slučaju ubistva Davida Dragičevića su se stvari konačno pomjerile s mrtve tačke. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnice protiv dva policijska službenika zbog prikrivanja dokaza.

Republika Srpska 07.09.2018 | 16:22
Policija sakrila važne dokaze
"Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 07.09.2018.godine, podiglo je optužnicu protiv dva zaposlena policijska službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banja Luka, zbog krivičnog djela Sprečavanje dokazivanja iz člana 336 stav 1 Кrivičnog zakonika Republike Srpske."

U pitanju je donji veš ubijenog Davida Dragičevića koji je, prema tvrdnjama njegovog oca Davora, ključni dokaz i koji je nestao ili, kako Davor Dragičević tvrdi, namjerno sklonjen.

Sa pitanjem ko je ubio Davida Dragičević, Davor je izašao pred Milorada Dodika na zvaničnom otvaranju kampanje u Banjaluci. Cijelo vrijeme tokom lijepljenja prvih predizbornih plakata Davor Dragičević je stajao preko puta Milorada Dodika sa svojim natpisom.

„Ovdje se radi o politizaciji slučaja. uputiću ga samo u Tužilaštvo. Nemam problema s tim, prići ću mu ako bude htio da razgovaramo", poručio je Milorad Dodik, predsjednik RS i otišao prema Davoru Dragičeviću gdje su razmijenili grube riječi.

Кolegijum Narodne skupštine Republike Srpske nije izglasao održavanje još jedne sjednice na kome bi se raspravljalo o ubistvu Davida Dragičević. Ipak, zahtjev od poslanika opozicije je opet upućen, pa je sjednica kolegijuma opet zakazana za 10.septembar.

"Nećemo dozvoliti da se nakon podizanja optužnice i međunarodnog advokatskog tima ovaj slučaj ubistva pokuša zaustaviti u Parlamentu Srpske. Skupština mora da se pozabavi ovim pitanjem", kategoričan je Adam Šukalo, poslanik PDP-a u NSRS.

Adam Šukalo je poručio da je ubistvo Davida Dragičevića, čija se istraga odugovlači već mjesecima, dobilo prvo optužnicu zahvaljujući međunarodnom advokatskom timu. Ali i da je ovo tek početak, poručuje Šukalo. Dvadesetjednogodišnji David Dragičević je ubijen krajem marta ove godine. Roditelji već više od 5 mjeseci traže istinu i pravdu na Trgu Кrajine u Banjaluci, s podrškom hiljada građana iz cijelog svijeta.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pendula

07.09.2018 17:29

Gdje je ta SIPA ,sta cekaju vise ?

ODGOVORITE
Name

?

07.09.2018 20:22

Sipa nema nadleznost

Name

Pendula

07.09.2018 23:50

Ima ima samo se ceka Amerika , kada SIPA pocne da dere kese bice kuku lele , i molim te nemoj mi reci kako bratija iz Rusije nesto moze pomoci nama .

Name

Hm

07.09.2018 17:30

A NEKI REKOSE NEMA ELEMENATA KRIVICNOG DJELA ..CCCCCCteske su to rjeci za neduzno djete...ima boga..on vrati kad se najmanje nadas...kakav si ti to covjek,i otac srami se.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

07.09.2018 17:35

Leptir jednom reče da gaće nisu važne. A sad su važne !? Kako si to promjenio mišljenje, Leptiru moj, joj joj joj....

ODGOVORITE
Name

za Skeptik

07.09.2018 17:58

Sad bi Lepiti skinuo i svoje gaće, al ih niko neće.

Name

Re

07.09.2018 18:30

Ahahahahaha,ahahahaha,svaka ti cast skeptik, ahahahaha!!!

Name

Nostradamus

07.09.2018 17:38

Podrska do pobjede za istinu i pravdu. Treba konacno i ovi sto su na visinama da se spuste na zemlju.I konobar je covjek a ovi gore neka se zapitaju. Podrska za sve koji traze pravdu nema nedodirljivih Adam Sukalo podrska takodje jer ostaje uz Davora i narod. Bravo Adame.

ODGOVORITE
Name

LJUTA GUJA,MICO MOJ!!!

07.09.2018 18:39

A sta to? Ko to kaze da mi ugostitelji nismo ljudi? Kuhari,konobari,slasticari,mesari i sl???Ma sramite se takvih tvrdnji sram vas bilo! Eto puste sece da ste nam bar slicni,bilo bi nam mnogo,mnogo bolje! Od pocetka do kraja uz Suzanu i Davora,za istinu i pravdu za dragog Davida!!!✊✊✊

Name

Dundo Maroje

07.09.2018 18:58

Našli dva žrtvena jarca, što nisu digli optužnicu protiv Harmonikaša, Ilića, Lukača? Hoće da smire situaciju i da zamažu oči Davoru i Suzani! Pročitajte koja je kazna predviđena za član KZ RS a kojim terete ovu dvojicu i sve će biti jasno! 6 mjeseci ili novčana kazna, eto famozne optužnice! Sramota! PRAVDA ZA DAVIDA.!!!

ODGOVORITE