ЕП до 21: Одлични "змајићи" грабе ка Европском првенству!

Млада репрезентација Босне и Херцеговине (У-21) забиљежила је у петак шесту побједу у квалификацијама за Европско првенство и учврстила се на првом мјесту у групи осам!

Фудбал 07.09.2018 | 19:10
ЕП до 21: Одлични "змајићи" грабе ка Европском првенству!
"Змајићи" грабе ка Европском првенству под вођством селектора Винка Мариновића!

Његови изабраници, иако је селектор у најави меча позивао на опрез против "растерећених" вршњака из Швајцарске, показали су да су много квалитетнија екипа и заслужено у Тренинг кампу у Зеници стигли до убједљиве побједе.

БиХ - Швајцарска 3:0 (2:0)

С нова три бода "змајићи" су додатно зацементирали лидерску позицију у групи са пет бодова више у односу на другопласирани Португал, који додуше има и двије утакмице мање.

Оба поготка у првом полувремену за "змајиће" постигао је везни играч француског Сошоа Ермедин Демировић, који је противничког голмана Ноама Баумана савладао у 20. и 34. минуту.

Најприје му је асистирао ас Динама из Загреба Лука Менало, да би потом асистенцију уписао и Амер Гојак, такође из загребачког Динама. Додуше, Демировић је у другом случају поспремио одбијену лопту у мрежу након слободног ударца Гојака, који је одбранио Бауман.

У наставку је БиХ одиграла таман онолико колико је требало да сачува предност, да би у финишу утакмице пред око 2.000 гледалаца тачку на сигуран тријумф ставио нападач Тренчина Хамза Чатаковић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пантер

07.09.2018 17:57

Браво момци. Бас сте показали заједниство и борбеност.

ОДГОВОРИТЕ