EP do 21: Odlični "zmajići" grabe ka Evropskom prvenstvu!

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) zabilježila je u petak šestu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i učvrstila se na prvom mjestu u grupi osam!

Fudbal 07.09.2018 | 19:10
EP do 21: Odlični "zmajići" grabe ka Evropskom prvenstvu!
"Zmajići" grabe ka Evropskom prvenstvu pod vođstvom selektora Vinka Marinovića!

Njegovi izabranici, iako je selektor u najavi meča pozivao na oprez protiv "rasterećenih" vršnjaka iz Švajcarske, pokazali su da su mnogo kvalitetnija ekipa i zasluženo u Trening kampu u Zenici stigli do ubjedljive pobjede.

BiH - Švajcarska 3:0 (2:0)

S nova tri boda "zmajići" su dodatno zacementirali lidersku poziciju u grupi sa pet bodova više u odnosu na drugoplasirani Portugal, koji doduše ima i dvije utakmice manje.

Oba pogotka u prvom poluvremenu za "zmajiće" postigao je vezni igrač francuskog Sošoa Ermedin Demirović, koji je protivničkog golmana Noama Baumana savladao u 20. i 34. minutu.

Najprije mu je asistirao as Dinama iz Zagreba Luka Menalo, da bi potom asistenciju upisao i Amer Gojak, takođe iz zagrebačkog Dinama. Doduše, Demirović je u drugom slučaju pospremio odbijenu loptu u mrežu nakon slobodnog udarca Gojaka, koji je odbranio Bauman.

U nastavku je BiH odigrala taman onoliko koliko je trebalo da sačuva prednost, da bi u finišu utakmice pred oko 2.000 gledalaca tačku na siguran trijumf stavio napadač Trenčina Hamza Čataković.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Panter

07.09.2018 17:57

Bravo momci. Bas ste pokazali zajednistvo i borbenost.

ODGOVORITE